Vad är det som händer med min kropp?

Vad är det som händer med min kropp? så tänkte jag under förra veckan.

Jag luktade illa, ja riktigt illa, mitt urin luktade ammoniak, svettades som bara den – det rann överallt på mig när jag tränade. Så fort jag började att äta, blev det som om någon satt på en kamin i min kropp. Blev alldeles varm inombords. Taskig andedräkt  osv.

Omställningsbesvär

Jag hade helt enkelt omställningsbesvär eftersom förra veckan var den andra veckan med superstrikt LCHF, Keto. Trodde inte att kroppen skulle reagera så som den gjorde men tydligen hade jag en hel del skit i kroppen. Min första tanke var inte att det var omställningsbesvär men långnäsa på mig det var det.

Denna vecka är det mycket bättre rent kroppsligt, jag blir fortfarande varm i kroppen men jag luktar inte illa på samma sätt. Puh… skönt! Kände att det var lite jobbigt där ett tag. För känner jag hur illa jag luktar borde de i min omgivning känna detsamma tänkte jag.

BOOM

Kulmen av omställningsbesvären var nog nu under helgen som varit. Något hände och i tisdags när jag ställde mig på vågen igen så wow…… sakta men säkert tickar vikten ner!

Viktminskning
Datum 2018-08-26
Vikt78,4 kg
Midjemått82 cm
Datum 2018-09-04
Vikt77,4 kg
Midjemått82 cm
Datum 2018-09-20
Vikt77,3 kg
Midjemått82 cm
Datum 2018-09-25
Vikt76,9 kg
Midjemått81 cm

Tittar man på mitt blodsocker så har den varit sjukt stadig under dessa veckor. På morgonen har jag varit allt från 3,1 mmol/l upp till 4,5 mmol/l. Jag har inte känt mig speciellt hungrig sista dagarna. Som igår när jag körde fram och tillbaka Malmö över dagen. Ägglatte till frukost strax efter kl 06 och satte mig i bilen mot Malmö vid kl 07.

Drack lite vatten på vägen ner samt under mötet med kund. Kund och jag åt ingen lunch tillsammans utan jag jobbade vidare själv en stund innan jag satt mig i bilen på väg hem till Göteborg igen. När jag kom till Falkenberg kom jag på att jag inte hade ätit lunch. Jag började att gäspa rätt mycket där i bilen.

Borde vara energi-torsk. Som tur var stannade jag på MAX för att snabbt äta en sallad med Hallumiost innan jag fortsatt hem. Vore lite väl utmanande att hoppa lunchen totalt och köra Crossgym utan energi….. törs jag inte ännu men snart så 🙂

Träning

Vad gäller träningen så kör jag på som vanligt, ligger i snitt på 4-5 pass i veckan. 2 dagar med återhämtning är perfekt. Vad gäller passen så kör jag lite olika. Måndagar är det styrketräning – hela kroppen eftersom sonen spelar i orkestern, tisdagar blir det Crossgym, onsdagar kör jag konditionstabata på morgonen innan jobbet, torsdagar spinn/styrka och fredagar Crossgym innan fredagsmyset. Helgen blir det lite olika beroende på vad vi hittar på men söndagar brukar bli MTB dagar då sonen tränar MTB.

6 kommentarer

 • Sara

  Hej – har också striktat till min kost senaste månaden. Har ätit LCHF i mer än 6 år. Gick ner 30 kg rätt snabbt och ligger sedan dess på 75-77 kg ”vad jag än gör”. Känns inte som det spelar ngn roll om jag dricker vin till helgen, bakar bönffrallor, käkar kokosyoghurt med mkt bär eller kör keto strikt…
  Skulle så gärna vilja tighta till kroppen och komma ner till 69,9 kg (har jag inte vägt sedan jag var barn). Testar nu helt mejerifritt, begränsar protein och ökar fettet, kämpar på med träning – dock inte så mkt som du – och hoppas att det skall hända något ?
  Har inte mätt bs och ketoner tidigare (annat än när jag tagit Werlabs test 1/halvåret) men börjat med det nu och blir avis när jag läser om dina fina värden. Mitt BS ligger konsekvent runt 5 på morgonen. Nåja – det gäller väl bara att hålla ut ?
  //Sara
  PS. Såg att vi väger ungefär detsamma – och vi ser heeeelt olika ut. Min fett% är nog en del högre än din ? Har lite ”gardiner” kvar på magen efter viktnedgången så känner mig nog ”tjockare” än jag är pga det och närmar mig de 60 så det gör väl sitt till. Men skam den som ger sig ?

  • Pernilla

   Hej, kul att även du har börjat strikta till kosten. Tidigare låg jag från 5 mmol/l på morgonen men sedan jag la om till Keto samt slutade med vin och började träna lite mer intensivt hände det grejer direkt. Du skriver att du tränar men du kanske behöver få till ytterligare lite mer rörelse i din vardag. Testa och se.
   Skriv gärna hur det går framöver så att vi kan följas åt och ge varandra pepp.

   Lycka till!

 • Kim

  Hur lång tid tog det för dig att få ner blodsockret? Jag har den här veckan börjat med Martinas ketoguiden samt mäta mitt socker. Till min stora förvåning ligger det på allt från 5,9-6.7.
  Från och med i måndags mäter jag det varje morgon, väger mig varje morgon och bokför ALLT jag stoppar i mig.
  Men kan det ta flera veckor att se resultat eller flera månader?

  • Pernilla

   Hej Kim,
   det tog någon vecka innan mitt blodsocker var nere under 5 mmol/l. Men det jag gjorde framför allt var att precis som du skriver att du bokför allt. Jag åt och mätte hela tiden för att se hur mitt BS reagerade, tills jag lärde mig vad jag kan äta eller inte. Sedan tränar jag väldigt mycket vilket gör att jag får en bra skjuts därifrån. Tänk på att stress i sin tur stressar kroppen och gör att du kan få ett högre BS med tanke på att du får ett kortisol påslag. Slappna av, låt det ta den tid det tar så ska du se att det sjunker. Lycka till!
   //Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.