Järvsö Bike Park

Nu har vi lämnat Järvsö för denna gången men jag lovar att vi kommer tillbaka. Wow säger jag bara om Järvsö Bike Park!

Vi har nu varit i Järvsö i 6 dagar och är på väg ner mot Falun för att var där några dagar innan vi åker hem till Göteborg igen. Vi har haft det toppen här i Järvsö. Huset vi hyrt genom Airbnb har varit superfint och härligt. Ett stort hus där vi alla fått plats utan problem. 5 rum och kök på två plan med förråd och grill, 200 meter till en badplats. Fullt utrustat kök med diskmaskin och tvättmaskin. Helt perfekt!

Järvsö Bike Park är toppen, de har många olika leder från lätta gröna till riktigt svåra, svarta. Totalt är det 21 leder, utav dessa är 3 gröna, 9 blåa, 5 röda och 4 svarta. Vi började allt med Monika, just för att värma upp kroppen och se hur underlaget kändes. Därefter Barbro som är en blå led, en riktigt snabb och rolig led. Barbro är populärast, därav väldigt mycket folk som står lite överallt längs leden. Vi fick ropa ibland till folk som stod mitt i leden när vi kom farandes. Lite farligt eftersom man kommer i en hög hastighet.

Nästa steg efter Barbro valde jag och Ulricha att pröva Malin och Honey Honey. Den leden är lite mindre och tajtare men helt klart godkänd. Det bästa var att det knappt var något folk på dessa leder.

Sittlift

Du kanske undrar hur vi tar oss upp för backen? Järvsö Bike Park har en sittlift som vi transporterar oss uppför med. Du hänger din cykel bakom sittliften, som du snabbt hänger upp i framhjulet. Det var en otroligt enkel lösning om jag ska jämföra med Vallåsen där det var lite mer trixigt.

Pumptrack

Nedanför backen, vid byn så har de en pumtrack. En pumptrack i asfalt och jag tror nog att det blev en favorit för Vincent och Milo. De cyklade där med sina dirtbike varje kväll. De drog dit själva och övade på att hoppa, ta kurvor och bara få in flytet med sin cykel. Vi vuxna borde nog våga åka där också, om inte annat för att bli lite mjuka i kroppen 🙂

Lunch

Järvsö Bike Park har en bistro som säljer både fika och lunch. Vi valde att ha med oss både fika och lunch till backen. Lite för att våra barn är rätt petiga och att det finns väldigt lite för mig att äta. Jag valde att ha med en LCHF-fralla med ost och skinka, några kokta ägg och en tub majjo. Till fika hade jag med mig Ketobollar just för att ev få upp energin och för att de är goda 🙂

Här kommer lite bilder och filmer från vår vecka i Järvsö Bike Park

Vincent vid Pumtrack
Min lunch i backen
Jag filmar leden Barbro
Anders filmar mig medan jag kör nerför Barbro
Malin och Honey Honey blev en favorit efter Barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.