Vallåsen Bike Park

Då har även jag varit hos Vallåsen Bike Park. Såå himla roligt även om slingorna är korta. Om man jämför med de Bike Parks som jag har varit på ute i Europa, men klart godkänt!

Vi började rulla ner mot Vallåsen tidigt söndagsmorse. Vincent vaknade knappt men tillslut så gick han upp och direkt ut till bilen. Hahaha trött, tröttare och Vincent. Hahah! Ja det är inte lätt att vara tonåring och supertrött.

Vi var nere tills de öppnade kl 10 och regnet hängde tungt över hela Vallåsen. Dimman låg tät men det stoppade inte oss. Vi alla var taggade att köra MTB i Vallåsen. Hade det ösregnat hade det nog inte varit lika roligt. Nu duggade det lite lätt vilket var helt okej. Hade nog varit jobbigt ifall det hade varit strålande sol och 30 grader varmt.

Jag startade med att köra V-Line, en enkel slinga som är blå. Den är flowig och enkel att cykla på. Perfekt att värma upp i den slingan. Jag cyklade den några gånger innan jag gick vidare till Spruffs, fortfarande blå slinga och flowig men med mer svängar och gupp.

Spruffs körde jag mest och tyckte nog att den var roligast, tills jag provade Maggan. Maggan är en röd slinga, mer teknisk och mer utmaningar med hopp och stök. Jag hann att filma både Maggan och Spruffs men tyvärr missade jag att torka av linsen på kameran mellan åken så man ser regndroppar.

Men det är kul att filma och sedan redigera filmen, lägga till musik och text. Min plan är att göra mer film så nu övar jag för fullt. Mer film när jag cyklar MTB bland annat eller om jag är på andra äventyr.

Att cykla Bike Park är superkul och utmanande. Man blir barn på nytt. Som tur är, är personalen otroligt hjälpsamma som hjälper en av och på med sin cykel vid sittliften. Jag tyckte nämligen att det gick lite fort med att hänga upp cykeln och sedan sätta sig i liften. Allt samtidigt…..

Så är du nyfiken på att köra MTB i Vallåsen tycker jag verkligen att du ska göra det även om du är nybörjare. Cyklar finns att hyra och även skydd. Sen är det bara att bege sig ut i backen och traggla. Man lär sig otroligt mycket på att köra samma slinga om och om igen. Man tar nya spårval och på så sätt lär man sig och utvecklas. Om inte annat är det grymt kul!

Här nedanför har du de två filmerna som jag gjorde i Vallåsen!

Maggan, röd slinga
Spruffs, blå slinga

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.