Det tar tid att förändra kroppen

Många letar en quick fix men det tar tid att förändra kroppen, tro mig jag vet. Min resa började efter min graviditet och efter en obalans som jag då inte förstod. Tittar jag i backspegeln ser jag de första tecknen. Idag är jag glad och tacksam att jag tog mitt beslut, mitt beslut att förändra min kropp för att få en stark och hållbar kropp livet ut.

Jag har märkt att jag har fått många nya följare, läsare både här på bloggen men även via Instagram. Så vad passar inte bättre än att berätta min resa. Hur gjorde jag för att skapa den kropp jag har idag. Idag är jag stolt över min kropp. Jag älskar min kropp för den är stark och hållbar. Och jag har jobbat hårt för att få den kropp jag har idag, blod, svett och tårar!

Min resa började redan efter att min son föddes, då gick upp ca 20-25 kg när jag var gravid. Även tidigare hade jag en viss övervikt. Har alltid varit sockerkänslig och gick upp i vikt bara jag tittade på en chips påse eller åt en pizza. Vi har diabetes i släkten så jag gissar att det kommer därifrån. Efter att min son föddes gick jag ner alla de kilon jag gick upp. Man promenerade galet mycket, så man kan säga att jag gick av mig ner i vikt. Hälsosamt och i en bra takt men plötsligt hände något.

Nu så här i efterhand förstår jag att det hände något med mina hormoner. Min kropp var inte i balans. Efter graviditeten satt jag nämligen in en koppar spiral och jag gissar att det var här mina problem började. Jag fick svampinfektion efter svampinfektion. Det var som om min kropp skrek till mig, men tyvärr lyssnade jag inte då ska väl tilläggas. Det gick inte långtid förrän vikten började ticka uppåt igen.

Det är nog nu!

Hösten 2012 tror jag att det var, ca 6 år efter att Vincent kommit till världen som jag fick nog. Jag hatade min kropp eller hata är ett väldigt starkt ord. Ska nog säga att jag gillade inte det jag såg i spegeln. Och tittar jag tillbaka bland alla min bilder, så är jag inte med på många kort. Jag undrar varför…..

År 2012 skrev Katrin Zytomierska boken, Allt om LCHF och det blev min räddning. Jag bestämde mig där och då att jag ville få till en förändring. Jag vill älska mig själv och jag vill se bra ut naken. Det som även boostade mig var att en kompis testat LCHF och gått ner massor i vikt, så jag visste att funkar det på hen så funkar det på mig.

Och sedan dess har jag jobbat med mig själv och min kropp. Visst jag har gjort avsteg med kosten, ätit pasta, ris och annat onyttigt men jag får oftast en sådan stor reaktion rent kroppsligt att mina avsteg blir färre och färre. Idag äter jag en blandning mellan LCHF, KETO eller lågkolhydratkost. Jag blandar och äter utifrån mina mått mätta. Jag vet idag vad jag kan äta och inte. Om jag väljer att äta ris eller en macka så är det inte hela världen, jag straffar mig inte för det. Jag konstaterar att, japp jag har ätit en macka, strax kommer konsekvenserna, magen rasar eller jag blir förstoppad. Acceptera ditt beslut Pernilla!

Det tog mig ca 6 månader att gå ner den övervikt jag hade lagt på mig. Under den tiden åt jag slaviskt enl LCHF modellen som Katrin uppgav i sin bok. Jag gjorde hennes recept och gick runt på samma matsedel vecka in och vecka ut. En gång per vecka ställde jag mig på vågen, innan frukost varje fredag. Vissa veckor stod jag still och vissa veckor gick jag ner 0,5 kg. I början gick jag ner i en snabbare takt då jag hade mycket vätska i kroppen.

Fokus på en sak i taget

Hösten 2013, det var nog då jag tog tag i min träning. Jag började springa igen på kvällarna, skaffade ett träningskort på ett lokalt gym här i Lindome. Gick på några pass och kämpade på. Måste erkänna att jag visste nog inte riktigt hur jag skulle träna. Jag har sedan tidigare en skada i min ländrygg efter ett gammalt diskbrock. Jag fick ryggskott om vartannat och till slut tog jag in en PT för att jag kände att jag hade inte koll på det jag gjorde. Tyvärr klickade vi inte riktigt, även om hon är en duktigt PT men jag lärde mig många nya övningar från henne så att jag började även få de resultat jag vill ha. Jag blir nämligen sporrad när jag ser resultat. Jag är galet målmedveten om du inte visste det.

Nu vet jag inte riktigt när jag tog in min nuvarande PT, Emelie som driver Back to Basics PT. Jag tror att det var någon gång under 2018 om jag inte minns helt fel. Och det är under den här perioden som hon verkligen hjälper mig att förändra min kropp. För vid den här perioden har jag även fått en skada i min ena höft, C.A.M som det heter. Emelie har jag skrivit mycket om, jag älskar verkligen henne och hennes sätt att coacha mig. Hon lyssnar på mina behov, tankar och idéer och tillsammans skapar vi en plan för mig. Hon är tuff och det är precis det jag behöver, någon som slår näven i bordet när jag svansar iväg med mina tankar och idéer.

TACK Emelie för all hjälp med att skapa en stark och hållbar kropp som verkligen håller livet ut!

Något som jag lärt mig under resans gång är att man ska lyssna på sin kropp och att ta in hjälp där det behövs. Det handlar om att ändra mindset och att vara stark med sin önskan. Säga ifrån till sin familj, vänner eller bekanta. Att våga ta steget och kasta sig ut i en stor förändring av kroppen.

Att fatta ett beslut

Jag tror mycket om att det handlar om att fatta ett beslut, att sätta upp ett mål för sig själv. Lite om det har jag skrivit om tidigare. Att vara fullt fokuserade på sitt mål och hur man ska ta sig dit. Läs gärna min inlägg om just mål och målsättning ifall du går i tankarna på att skapa ett nytt beslut och sätta upp ett nytt mål för dig själv.

Det här blev ett väldigt långt inlägg men helt klart värt det. Jag hoppas verkligen du orkade läsa hela vägen ner hit till slutet, tack säger jag till dig!

Nu framöver har jag fått önskemål från er läsare, flera stycken utav av er faktiskt att jag ska skriva mer om klimakteriet. Lite om hur jag tänker, hur jag tränar och vad som händer med mig och min kropp. Vad jag har förstått på er läsare så finns det inte så mycket om det på nätet. Jo, information finns det ju men inte känslorna runt omkring, vad vi kvinnor kanske gör när vi märker att vi är i klimakteriet.

Tack för all härlig feedback!

Glöm inte att sprida bloggen vidare till dina vänner och bekanta som också behöver hjälpen och få inspirationen. Tack snälla ❤️

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.