Broccolilåda med skinka

Broccolilåda med skinka

Förra veckan gjorde jag om mitt recept på skinkgratäng till broccolilåda med skinka. Otroligt enkelt och gott, till den serverade jagen tomatsallad med fetaost, olivolja och flingsalt. Vardagsmat när det går fort, kan nästan säga snabbmat 😉

Ibland är det enkelt att gå på gamla spår men just denna gång hade jag inte blomkåls hemma så då fick jag improvisera lite genom att byta ut blomkålen till broccoli, byta ut lite kryddor och boom så blev det en helt ny rätt.

Den fick även tummen upp av min man Anders och den var helt perfekt att ha i en matlåda. Det gick väldigt bra att värma på den i micron, vilket är ett plus. Oftast när jag lagar mat så gör jag allt mer eftersom det idag är så dyrt och onödigt att gå ut på lunchen för att äta lunch. Blir mycket billigare och bättre mat om man gör den själv.

Hur gör du, gör du matlådor eller köper du lunch ute?

Broccoli låda med skinka

Broccolilåda med skinka

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Måltid Lunch, Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 2 st Schalottenlök
  • 2 st Broccoli
  • 2 dl Creme fraiche
  • 200 gram Rökt skinka
  • 2 dl Riven ost
  • 1 msk Basilika, frusen
  • Salt, peppar

Instruktioner
 

  • Börja med att sätta på 200 grader på din ugn
  • Dela broccolin och koka den i lättsaltat vatten tills den börjar bli mjuk.
  • Under tiden hackar du löken och den rökta skinkan.
  • Smörstek sedan löken tillsammans med den frusna basilikan och därefter tillsätter du creme fraichen och rör runt.
  • När broccolin är klar, häller du av vattnet och låter broccolin ånga av lite. Är bitarna för stora kan du passa på att dela de igen innan du lägger ner de i en ugnssäker form.
  • Strössla över den hackade skinkan och därefter håller du över din röra och avslutar med att strössla över den rivna osten.
  • In i ugnen i ca 10-15 minuter, tills den får en fin färg.
  • Till detta kan du servera en härlig tomatsallad med fetaost eller önskad sallad.
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.