Dags för långtidsfasta – minst 5 dygn!

Då är det dags för en långtidsfasta, minst 5 dygn är planen. Anledningen är många, men framför allt nu efter min borrelia vill jag rensa kroppen totalt. Så igår drog jag igång och målet är minst 5 dygn.

Jag brukar göra 2 stycken långtidsfasta per år, eller jag har gjort det de senaste åren. Jag tycker att det är en skön känsla att låta kroppen vila från mat. Boosta mina hormoner som verkligen nollställs, tarmarna får vila och städa bort allt som egentligen inte ska vara där i forma av bakterier. Givetvis får man många blickar och frågor när man berättar att man gör fastor. Men det är inget farligt med det, jag är fullt frisk och hunger är egentligen bara en känsla.

Jag har skrivit om mina fastor tidigare, läs gärna mitt inlägg om min första 5 dygns fasta och de frågor jag fick då från er läsare/följare. Jag kommer att göra en vattenfasta vilket innebär att jag enbart dricker vatten under de dygn jag har valt att fasta. Kommer att ta tillskott av salt eftersom jag kommer dricka så pass mycket vatten. På kvällen kommer jag även att ta mitt magnesium, Vila som jag köpt från Upgrit.

Vad gäller träning så kommer jag inte att cykla någon MTB under denna tiden, utan mer promenader. Gymmet vet jag att kroppen klarar så det är inga problem. Har ett PT pass inbokat imorgon hos Emelie och på onsdag ska jag och Ulli till gymmet som vanligt. Torsdag får det bli promenad medan Vincent kör sin MTB träning.

Jag gör detta tillsammans med Matilda Brasar, min poddkollega. Vill du hänga med eller följa oss så kommer vi att uppdatera i den facebook grupp som Matilda har fixat, Fasta med Matilda Brasar. Sök redan på den och häng med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.