Att tryckkoka lax

Nu har jag gjort något som jag aldrig tidigare gjort, nämligen att tryckkoka lax i Crock Pot Express. Det tog inte mer än 6 minuter!

Blev helt perfekt, otroligt mjuk i smaken. Oftast när jag gör den i ugnen får det lite stekyta vilket Vincent tycker inte tycker om. Ja, jag vet han är lite petig 😉

Kan säga att jag var lite nervös nu när jag testade att tryckkoka laxen. Hade inget speciellt recept mer än jag chansade på tiden och körde enbart lite salt och peppar på. Nästa gång kommer jag att lägga ner mer kryddor som till exempel citron, färsk dill osv. Mums!

Såsen gjorde jag under tiden jag tryckkokade laxen. Guldriset hann jag med att göra medan Crock-Pot Express stod och sjönk i trycket. Jag låter alltid Crock-Pot Express att vila ca 10 min innan jag öppnar locket eller ventilen.

Läs gärna mitt produkttest på Crock-Pot Express här!

Tryckkokt Lax i Crock-Pot Express

Portioner 4

Ingredienser

  • 600 gram Lax
  • 1 dl Vatten
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Dela laxen i två lika stora bitar och smaksätt med salt och peppar.

  2. Lägg ner laxbitarna i din Crock-Pot Epxress och häll över 1 dl vatten

  3. Sätt på din Crock-Pot Express och ställ in timer på Steam och tiden på 6 minuter och tryck sedan på start. Glöm ej att stänga ventilen så att den kan bygga upp ett tryck.

  4. Nu värmer din Crock-Pot Express upp. När den sedan är klar börjar den räkna ner efter din tid.

  5. När den väl är klar låt den stå på eftervärme i ca 10 minuter innan du öppnar ventilen och låter trycket  sjunka.

  6. Klart att plocka upp försiktigt och servera.

  7. Till detta serverade jag guldris och en krämig dillsås.

 

Dillsås

Ingredienser

  • 4 dl Grädde
  • 100 gram Philadelphiaost
  • 2 msk Fiskfond
  • 1 dl Fryst dill

Salt, vitpeppar

Instruktioner

  1. Börja med att värma upp grädden så att du kan smälta ner färskosten.

  2. Låt grädden och färskosten koka upp och sedan sänker du värmen till 1:an.

  3. Tillsätt fiskfond, salt, peppar och dill. 

  4. Smaka av och ev krydda till med lite mer.

  5. Låt nu såsen stå och dra tills resten av maten är klar. Ju längre tid den står desto godare blir den.

 

Guldris

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 st Blomkålshuvud
  • 2-3 msk Gurkmeja
  • 1/2 tsk Örtsalt

Välj sedan vad du önskar: spenat, salladslök, broccoli, aubergine, röd paprika, tomat osv

Instruktioner

  1. Börja med att riva blomkålen med ett rivjärn och lägg över i en stekpanna.

  2. Lägg i en stor klick smör, kokosfett för att steka blomkåls tillsammans med de grönsaker du har valt att lägga till.

  3. Själv har jag alltid i spenat, salladslök, tomat, fänkål och röd paprika

  4. Stek allt detta tills det mjuknar, har du grova grönsaker så tar det längre tid. Så skiva tunt eller små bitar. Jag brukar lägga på ett lock över en stund medan jag gör något annat.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.