Gulaschsoppa i Crock Pot Express

Alltså wow vilket Gulaschsoppa jag gjorde i helgen. Anders tog om tre gånger medan jag åt enbart två portioner. Det är ett bra betyg!

Vincent smakade för första gången kålrot och blev förvånad att den smakade så pass sött gentemot hans potatis, som jag hade kokat vid sidan om till honom. Undra om jag till nästa gång kan strunta i potatisen eftersom jag fick ändå tummen upp på kålrot 🙂

När man får nya saker till köket så flödar inspirationen för att laga bra mat i Crock-Pot Expressen. Är fortfarande imponerad av att det går så himla fort eftersom man är van med den vanliga som kanske tar 6-8 timmar för att göra en bra gryta.

Läs gärna mitt inlägg om produkttestet av Crock-Pot Express, här!

Gulaschsoppa LCHF

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 8

Ingredienser

  • 700 gram Benfri Högrevsbit
  • 2 st Gullök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st Gul paprika
  • 1 st Organge paprika
  • 3-4 msk Kalvfond
  • 2 msk Tomatpure
  • 2-3 msk Worcestershiresås
  • 2 msk Spiskummin
  • 2-3 msk Paprikapulver
  • 2 tsk Cayennpeppar
  • 2 msk Persilja
  • 2 msk Timjan
  • Salt, peppar - mycket
  • 3 st Lagerblad
  • 1 st Lagom stor kålrot
  • 2 dl vatten eller rött vin ifall du har det öppnat.

Instruktioner

  1. Skär köttet i små bitar, ca 1x1 cm och lägg i din potta.

  2. Skär även lök, paprika och kålroten i små tärningar och lägg ner i pottan.

  3. Riv vitlöken fint och lägg ner samt alla kryddor.

  4. Rör runt allt innan du sätter på din Potta.

  5. Crock-Pot Express - denna ställer du in på Meat/Stew och 35 minuter. Tänk på att stänga ventilen så att du får upp trycket.

    Vanlig Crock-Pot - ställ in på lågtemperatur och 6 timmar

Receptanteckning

Servera tillsammans med en skred Créme fraiche och lite färsk persilja eller timjan som du strör övan på. Tänk på att inte öppna locket direkt, utan låt trycket sjunka innan - vänta ca 10 minuter.

Smaklig måltid!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.