Ugnsbakad Aubergine

Hej,
För några dagar sedan bjöd jag svärmor på ugnsbakad Aubergine och till det serverade jag lax med fetaost och romsås. Så himla gott och enkelt, ni som känner mig vet att jag tycker om när det är enkelt och går fort. Bara älskar ugnsbakad aubergine, det var min bloggkollega och vän Marie Norder Aspholm som driver bloggen Gävle Kost & Livsstil som bjöd på det under LCHF-eventet i Säffle. Sen dess har jag gjort det lite då och då. Perfekt tillbehör som passar till allt.

 

Ugnsbakad Aubergine


Portioner 3 personer

Ingredienser

  • 2 små aubergine
  • lite olivolja
  • salt
  • 2 vitlöksklyftor

Instruktioner

  1. Tvätta aubergine och skiva den sedan, lägg i en påse eller en bunke.
  2. Häll över rätt mycket olivolja, salt och pressa över vitlöken.
  3. Blanda runt och låt stå och dra sig en stund.
  4. Sätt ugnen på 225 grader
  5. Häll sedan upp aubergine i ugnssäker form, grädda i ca 20 minuter

Jag serverade lax med smulad fetaost som jag hade i ugnen i ca 20 minuter, tillsammans med aubergine. Undertiden gjorde jag en enkel romsås.

Romsås

Ingredienser

  • 1/2 burk creme fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 röd lök
  • 1 msk rom
  • salt , peppar, fryst dill

Instruktioner

  1. Finhacka rödlöken, häll i gräddfilen och creme fraiche i en skål.
  2. Blanda ner rödlöken, rom och salt,peppar.
  3. Rör runt
  4. Tillsätt dill
  5. Smaka av ifall du behöver krydda lite mer.


Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.