Foamroller

Hej,
Ibland kan man känna att man är trött i musklerna eller har träningsvärk. För snart 1 år sedan köpte jag min foamroller. Fick nämligen tips av min PT-Sofie (Lindome Gym & Hälsa) att göra det för att jag då hade problem med stela muskler. Jag behövde få igång med blodcirkulationen vid ländryggen, få musklerna att slappna av. Så varför inte tänkte jag. Vad kan hända? jo att den ligger och samlar damm i vardagsrummet. Nå hur gick det då?

Kan nu så här i efterhand säga att det var en bra investering. Både jag och Anders använder den frenetiskt, den är jättebra när man är trött just i ryggen eller så har man varit ute på en lång löptur och känner sig stel i benen. Perfekt att rulla igång musklerna igen.

Men du kanske undrar nu vad är en foamroller och hur ser den ut?
Jo, den sätter igång blodcirkulationen, påskyndar återhämtningen efter träningspasset kan man säga. En triggerpoint! Den blir som massage, genom att sätta tryck på musklerna och därefter släppa trycket, får musklerna att lossa lite. Musklerna slappnar av och återhämtar sig snabbare.

Första gången jag använde foamroller så gjorde det grymt ont, ju stelare man är desto ondare gör det. Men efteråt är det en skön känsla. Har man löparknä så rekommenderas en foamroller, man masserar då utsidan lår/rumpa.

Jag använder min foamroller framför tv. Ligger på rygg och rullar på foamrollern från skulderbladen ner till ländryggen. Hittar jag en ömpunkt stannar jag till en stund och rullar fram och tillbaka. Även höftböjaren får sig en omgång genom att ligga på mage och placera foamrollern vid höften och rulla ut mot knät. Kan säga att rulla vaderna efter ett löptur är grymt skönt!

Här kan du hitta bra övningar med en foamroller.

Kan varmt rekommendera en foamroller, tycker att den gjort underverk på mig. Även Anders är positiv till den. Den finns i olika prisklasser, färger och former. Finns att köpa på Rusta, Biltema, Jula och Stadium.

Nu till hösten kommer Lindome Gym & Hälsa att köra igång med just ett sådant pass, 30 minuter – Grid. Det är ett pass som jag bara måste köra! Snacka om att få igång kroppen, hahah

Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.