Stuga i skogen

Hej,

Att vara i en stuga i skogen utan el, inget vatten och utedass kan var jobbigt eller helt underbart. Nu i helgen som varit har vi varit just i en stuga i skogen. Det är Anders systers Carina vars sambo Robban som har det, två små hus ute i skogen. Perfekt att lägga en träff för alla syskonen Lantz med respektive.

Vi var här för 3 år sedan då Anders pappa Jan fyllde 70 år för att fira honom. I år tyckte vi att vi alla skulle träffas igen och framför allt i Spaksjön. Göra det till en tradition, den är svårt att hinna träffas i vardagen eftersom vi bor i Göteborg, Anders bror i Borlänge, Anders pappa bor i Fagersta och systrarna i Falun och Rupstjärn.

Men nu hoppas vi att detta blir en tradition. Så himla mysigt att träffas alla, prata ikapp hos, Vincent får träffa sina fyra kusiner Emil, Edvin, Victor och Therese. Fastrarna Carina och Monica och farbror Thomas. Jag som inte har några syskon tycker det är superviktigt att träffas så här.

 

Vincent tyckte det var lite spännande att vara i en stuga utan toalett, utedass…. hahaha men det var lite otäckt att gå på utedasset så han sprang hellre ut i skogen för att kissa. Själv tyckte jag att det var otroligt fridfullt, ingen stress, bara njuta av naturen och lyssna på fåglarna. Lite spännande att ställa in all mat i jordkällaren, gå ner dit för att hämta något när man behövde det. Hämta sjövatten för att diska. Dricksvatten hade vi med oss i 10 liters dunkar så att vi kunde koka kaffe, dricka vatten.

Vi badade, sköt luftgevär, åkte båt, fiskade och spelade kubb. På kvällen grillade vi alla nere vid sjön. Vi hade med oss sparris, zucchini, tomat, feta ost och sötpotatis som vi grillade i foliepaket. Köttet var från bonden i Lindome, Gödebergs – ryggbiff med kappa. Mums!

Pricken på i:et för upplevelsen var nog det perfekta vädret, till och med jag doppade mig i sjön. Simmade lite innan jag gick upp igen för att sola, underbart! Älskar sol och värme fast vem gör inte det!

Här kommer ett gäng bilder från helgen,

Vårt ”kylskåp” – jordkällaren
Utedass
Vincent och Emil letar grodyngel vid bryggan
Svalkar fötterna innan jag bestämmer mig för att bada
Årets första dopp
Letar mask för fisket
Fiskespö ska med
Gillad ryggbiff med foliepaket med grönsaker, fetaost
Anders vid grillen
Den stuga vi sov i
Anders testar att fiska, tror han fick bottennapp.
Visst är det vackert?
Här sitter vi alla samlade. Foto: Carina Blom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.