Tjejvasan

Snart är det dags igen att stå i startfållan vid Oxberg, 44 dagar kvar tills Tjejvasan går av stapeln.

Det är fjärde året jag skidar de 30 km som det är mellan Oxberg och Mora. Förra året var det super kallt, tror nästan att jag frös hela vägen i mål. Eftersom det var så kallt var snön så sträv att det var riktigt jobbigt, håller tummarna för att det blir en toppendag.

Läs gärna mina tidigare inlägg om upplevelsen, första gången jag körde Tjejvasan var 2016, andra gången var 2017 och förra året 2018.

Träningen inför Tjejvasan är redan igång sedan tidigare, fokus på bål och triceps. Något som jag kanske saknar som jag hade gratis sist är flåset. De andra gångerna har jag löptränat en hel del men eftersom jag skadade mig när jag sprang en mara har jag inte sprungit många kilometer efter det.

Men det ska nog inte vara några problem, jag känner mig stark både i ben och bål. Triceps finns där och hjälper mig. Pannben har jag, så jag tror att just pannbenet är väl det som får mig i mål ifall det är tungt.

Om inte annat ska det bli sjukt kul att åka de 30 km igen, det är så himla roligt. Synd bara att man bor här i Göteborg där alla snö lyser med sin frånvaro….. hahah

Tur att man har en skidsemester inbokad så att jag hinner få några mil i kroppen på längdskidor och inte bara styrketräning. Ska du åka Tjejvasan? Första året jag körde Tjejvasan så mötte jag faktiskt en tjej som följde bloggen, vilket var jätteroligt. Hoppas du läser den fortfarande 🙂

Följ mig gärna via Instagram, PELANTZ, där uppdaterar jag dagligen med bilder från min träning, mat och liv.

Foto från Vasaloppet hemsida
Foto från Vasaloppet hemsida
Bild från första året jag körde

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.