Tjejvasan 2018 – Racerapport

Godmorgon, vaknar upp till ett soligt och kallt Mora idag, -16 grader. Burr

Natten till lördagen fick jag inte många timmars sömn i kroppen. Svårt att somna, när jag väl somnade vaknade jag igen orolig för att försova mig…. ja ja

När vi lämnade Mora var det -12 grader ute och snön dalade. Krispigt och kallt. Redan vid starten var jag lite fundersam ifall jag hade klätt mig för lite. Merinoull underställ och DHL-Racestället, buff, vantar och mössa. Nu så här i efterhand skulle jag nog ha haft ytterligare ett underställ på mig. Jag frös inte under tävlingen men jag blev aldrig ”varm” i kroppen.

Tjejvasan är 30 km lång med några goa utförsbackar, tror att jag hann upp i 31 km/h vid ett tillfälle enl GPS.

Jag startade i startgrupp 5, så min start gick klockan 09:45. Spåren var superfina, det var som att åka på räls. Annars gick det tungt, det hade snöat hela natten och nästan hela dagen under Tjejvasan. Bara natursnö i spåren vilket gör att det blir tyngre att åka fick jag höra utan en erfaren skidåkare efteråt.

Jag insåg rätt snabbt att jag inte kommer att klå min förra tid på 02:51 så det var ingen idé att jaga på. Istället tog jag tillfället i akt och bara njöt av turen. Tittade på den otroligt vackra natur som vi har här. Tog även ett kort från spåret 🙂

När jag kom till Läde fick jag höra att jag hade en kunglighet framför mig. Undra vem det är tänkte jag!

När jag väl kom i mål fick jag höra vem det var, för hon kom nämligen i mål en minuter efter mig. Prinsessan Sofia. Jag har henne på ett kort i bakgrunden när jag tar min selfie vid mål. Hon kom precis i mål under prisutdelningen så alla pressfotografer övergav prisutdelningen och sprang till henne istället. Hahaha

Men om jag ska sammanfatta hela Tjejvasan så kan jag säga att Vasaloppet levererade en bra tävling som tidigare år. Allt runt omkring så som utslussning till duschområde, hämtning av väska och skidinlämning fungerade toppen. Spåren var jättebra men att det var tungt. Jag kom i mål på 03:30 h, jag var nästan 40 minuter långsammare än förra året.

Kolla in snövallarna!
Uppladdning i DHL-Trailern
Starten har gått!
Bild från spåret, solen försöker titta fram
Kollegan Linda tar ett kort på mig i Eldris
Äntligen i mål. Upp i hörnet ser ni pressfotograferna kring Prinsessan Sofia.

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.