Årets Tjejvasan är nu genomförd

Igår satt jag nästan hela dagen i bilen på väg hem från Dalarna. Helt slut i kroppen efter att ha kört Tjejvasan i lördags. 

Ont i benen, magmusklerna och känner av ryggen. Kan säga att jag behöver öva mer teknik till nästa år, det är en sak som är säker. Den teknik som jag körde håller inte mer än 3 mil…. haha

Årets Tjejvasan var nästan lika perfekt som förra året.

Vädret var toppen, spåren var toppen och perfekt vallat. Det som jag missade var frukosten. Eftersom klockan ringde strax innan 06:00 så hade jag förberett med att koka 2 st ägg kvällen innan.

Så till starten hade jag med mig 2 st ägg som jag åt, men jag hade inte gjort någon fetkaffe som jag drack förra året. Borde ha tänkt på att ta med smör eller kokosfett som jag kunde ha i en kopp kaffe eller något annat varmt.

Hur gick det?

Allt flöt på som vanligt, starten gick och tyvärr hamnade jag väldigt långt bak i ledet, vilket innebär kö för min del…. Nästa gång måste jag ställa mig längre fram så att jag inte blir sist i kön. Men det är bara att bita ihop och plocka fram pannbenet och köra om alla!

Vid två tillfällen blev jag påkörd så att jag ramlade, en dam ramlade framför mig så att jag trillade och den andra gången kom en dam från sidan och körde på mina skidor. Vet inte vad hon tänkte…. men ramla gjorde vi, hon sa inte ens förlåt…. men den tredje gången ramlade jag för att jag klantade till det för mig själv.

Energi?

Men när det var 9 km kvar till Mora kände jag att energin försvann. Sen var det väldigt tungt, men jag kämpade vidare. Pratade med en kvinna som körde bredvid mig, vi peppade varandra så att vi orkade kämpa vidare. Men när det var 2 km kvar fick jag lite energi och ökade tempot lite.

Min tanke hela tiden var att komma i mål, måste slå förra årets tid….. och precis innan målgången stod Anders och Vincent och skrek på mig att öka, snart i mål! Snacka om engerigboost!

Förra året åkte jag Tjejvasan på 02:59 men i år var jag 5 minuter snabbare, kom i mål på 02:54, vilket jag är supernöjd med. Hade tankar kring 02:30 men då behöver jag nog träna mer 🙂

Här kommer lite bilder från dagen:

Precis innan starten, laddar vid DHL-tältet
Kollegan Patrik har tagit detta kort på mig precis efter start
Äntligen vid målet!
Bild från Photomic, vid målgång
Dagen efteråt, ont i hela kroppen, sovit dåligt.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.