Thaicos med asiatisksallad

Thaicos med asiatisksallad

Alltså wow säger jag bara! Har du tröttnat på vanlig tacos på fredag kan jag varmt rekommendera Thaicos med asiatisksallad istället. Thaicos med sojamajjo, asiatisksallad och friterad lök är en riktigt smarrig och kommer att göra succé.

Ett tips är att börja med att fritera den skivade schalottenlöken, låten den ligga och rinna av sig sedan på ett hushållspapper medan du gör ordning resten.

Berätta gärna vad du tyckte om det!

Thaicos med asiatisksallad

Thaicos med asiatisksallad

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 11 minuter
Måltid Middag

Equipment

  • Kniv
  • Stekpanna
  • Skärbräda
  • Olika skålar
  • Rivjärn

Ingredienser
  

  • 500 gram Nötfärs eller önskad färs
  • 1 msk Fisksås
  • 2 msk Soja
  • 2-3 cm Färsk Ingefära
  • 3 st Vitkålsklyftor
  • 1 st Röd Chilifrukt

Asiatisksallad

  • 1 st Morot
  • 1 knippe Salladslök
  • 200 gram Böngroddar
  • 1/2 st Vitkålshuvud

Topping

  • 3 st Schalottenlökar
  • 1 st Lime
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 msk Soja
  • Naturell olja att steka löken i

Instruktioner
 

  • Ett tips är att börja med schalottenlöken, dvs du skivar schalottenlöken tunt och friterar den sedan i het olja. Låt därefter rinna av på papper.
  • Klyfta limen, lägg därefter i en liten skål som du sedan serverar den i.
  • Blanda samman majonnäsen tillsammans med sojan i en liten skål som du sedan serverar den i.
  • Ta fram en stor skål som du ska ha den asiatiska salladen i.
  • Skala och riv moroten och lägg ner i den stora skålen.
  • Skiva salladslöken och vitkålen fint och lägg även de i den stora skålen.
  • Blanda samman salladen tillsammans med böngroddar. Ställ ut den på bordet.
  • Därefter börjar du med färsen.
  • Stek färsen i smör eller olja tills den fått mycket färg och är lite knaprig.
  • Tillsätt först soja och fisksås, därefter river du och tillsätter ingefäran, vitlöksklyftorna som du också rivit samt chili.
  • Stek ytterligare några minuter tills du serverar den tillsammans med den asiatisksalladen.
  • Till de som äter gluten serverar du små tortillabröd, själv kan du äta de ur ett salladsblad, salladskål eller vad du tycker passar bäst.
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.