Dags att plocka fram sin MTB

Utanför mitt fönster hör jag hur fåglarna kvittrar, allt börjar vakna till liv igen efter en blöt och grå vinter. Gräset börjar bli grönt, krokusarna blommar och solen börjar värma. Mina syrenbuskar knoppar och Anders (mannen) har redan börjat att känna av sin pollen allergi. Om inte annat har jag efter denna helg vårkänslor delux.

Snart är det dags att ställa under min e-MTB och plocka fram min Specialized Stumpjymper och bli bekväm med den igen, även om e-MTB kommer att komma fram trots sommar. Jag minns inte när jag cyklade på min Stumpgymper senast så jag gissar att vi behöver se över den och fylla på luft i däcken.

Om inte annat behöver jag rosta av mig, dvs bli bekväm med cykeln igen nu när jag har cyklat e-MTB ett tag. Det är faktiskt skillnad att cykla e-MTB mot vanlig MTB. Första gången jag cyklade e-MTB kändes det som om jag hade tappat all teknik, så det tog några omgångar innan jag var bekväm med den.

April

Halv mars har redan hunnit förbi och snart arrangerar vi årets första Swe Cup Enduro i Göteborg genom min cykelklubb, Göteborgs Stigcyklister. Jag sitter med både i styrelsen och i arbetsgruppen för GöteborgsEnduron som tävligen heter. Det är verkligen superkul att arrangerar och fixa men också väldigt jobbigt. Det tar mer tid än vad man tror.

Förutom tävlingen i april har jag fullt upp tillsammans med Linda Siljhage, det är ju vi två som driver mtbtjejer.se. Vi har fått förfrågningar att vara med på olika event i sommar, vilket är superkul. Vi är taggade till tusen! Vi har även två resor inbokade där vi kommer att göra reportage om boende och cyklingen i närområdet. Såå himla roligt.

Maj

I maj är det dags för Tjejlägret vid Rigortorpet som jag brukar vara en utav ledarna. Än är det inte fullbokat, så det finns typ 3 platser kvar ifall någon utav er som läser bloggen är intresserad. Vi delar upp oss i olika grupper utifrån deltagarnas kunskaper och anpassar tekniken därefter. Det är verkligen superkul och deltagarna brukar vara supernöjda efter en helg med oss ledare.

Som du förstår är det fullt upp som vanligt här hos mig. Hur är det hos dig?

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.