Stek gjord i Crock-Pot

I söndags tänkte jag att det var dags att göra ett utav mina populära recept här på bloggen nämligen Stek gjord i Crock-Pot.

Just detta receptet lever sitt eget liv tror jag. Väldigt många som trillar in på just detta receptet och jag förstår det. Såå himla gott!

Så nu har jag hottat upp receptet, tagit lite nya bilder och gjort det enklare att skriva ut. Dvs jag har lagt in det i mitt recept program 🙂

Hoppas det smakar bra!

Crock-Pot Fransyska – typ en stek

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 2 timmar
Måltid Middag
Portioner 6

Ingredienser
  

  • 1,5 kg Fransyska
  • 2 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Tomatpure
  • 1 msk Olivolja
  • en skvätt Tamarisoja
  • salt, peppar
  • 2 st Morötter

Grädde sedan till såsen och även brysselkål eller broccoli som tillbehör.

    Instruktioner
     

    • Skiva löken och vitlöken, lägg längst ner i Crock-Pot.
    • Häll i olivolja, tomatpuré och en skvätt Tamarisoja och rör runt.
    • Salt och peppar. Torka av köttet, klappa in lite salt och peppar. Låt nätet sitta kvar på köttet annars delar den på sig.
    • Lägg ner köttet överst i din Crock-Pot.
    • Sätt i en termometer och ställ in innetemperaturen på 60-65 grader
    • På med locket och ställ in tiden på låg och typ 5 timmar.
    • Så fort din termometer piper så är köttet klart även om tiden är kvar på Crock-Poten
    • Lyft upp köttet och packa in i folie och låt vila en stund.
    • Plocka upp löken och morötterna. Lägg i en skål som du kan servera till din stek
    • Vätskan som är i botten gör du en god sås på.
    • Häll över till en kastrull och tillsätt grädde, salt och peppar. Låt koka upp och smaka av.
    • Servera brysselkål, broccoli eller något annat gott till.
    Keyword Crock-Pot
    Grönsakerna i botten
    Ställ in din termometer
    Låt köttet vila
    Goda grönsaker att plocka upp
    Vätskan/sky hällde jag över till en kastrull
    Tillsatte bara lite grädde och peppar, lät koka upp och sedan sjuda
    Fint rosa kött
    Smaklig måltid!

    En kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betyg




    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.