Spaksjön, ett hus vid en sjö!

Anders systers sambo har tillgång till ett hus i Spaksjön, precis vid en sjö. Ingen el eller rinnande vatten, utan det är utedass och stearinljus som gäller. Så himla mysigt!

Denna mysiga lilla stuga ligger i Dalarna, precis vid Svartnäs och rätt in i skogen. Det är ca 6 mil från Falun där vi båda har våra mammor. Vi brukar alltid vara där helgen vecka 29 och då tillsammans med Anders pappa Jan och hans Sonja, Anders halvsyskon Carina, Monika och Tomas.

Det är så himla mysigt att alla träffas här, vi lagar mat, umgås och bara myser. Denna gång hade vi även tur med vädret, varmt och skönt och lagom varmt i vattnet. Även om jag ofrivilligt fick bada när jag gick ur båten…. japp jag trillade in, bryggan var sned och hal så jag bara åkte rutchkana ner i vattnet. Kan säga att Vincent och Anders gapskrattade åt mig. Tur att mobilen låg inne. Mobiltäckningen är inte den bästa!

Vi rodde, solade, spelade kubb och testade vindsurfing. Middagen var kallskuren fläskfilé med en stor sallad för min del, de andra åt potatisgratäng som de tillagade i gasolugnen. På kvällen blev det att sitta bredvid lägerelden där vi senare på kvällen grillade korv. Vi hade ett toppen dygn i stugan.

Tror att Vincent var ute och rodde båten i ca 5 timmar totalt under dagen/kvällen, tillslut hade han så många blåsor i händerna så att det knappt gick att ro. Då övergick han till att skjuta med luftgevär på tomburkar som stod uppställda ut mot sjön.

Sjukt fridfullt och helt underbart att vara där. Livskvalité kan man nästa säga. All mat förvarar vi i en matkällare så det gäller att tänka till lite innan man åker dit. Som att koka äggen innan man kommer dit 😉 annars har man ingen frukost…. hahah

Här kommer lite bilder från Spaksjön,
Välkommen till Spaksjön!
Stugan som vi sov i tillsammans med Anders bror Tomas och fru.
Fick börja med att klippa gräset
Vincent försökte fiska med fick nog mest bottennapp än fisk…
Livskvalité
Vincent och båten, se bryggan – där jag trillade i.
Anders testar SUP på en gammal vindsurfingbräda med en träåra…
Middag
Japp där ror Vincent fortfarande…
Njuter nere vid eldstaden
Anders syster Monika och Edvin är nu med i båten tillsammans med Vincent
Anders syster Carina har fångat mig på bild, tillsammans med Tomas, Vincent och Edvin
Monika fick ett grymt fint kort ute i från båten på våran lilla oas!
Så himla vackert!
Grillar korv mitt i natten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.