Rödkålssallad

Jag har gjort en riktigt fräsch och krispig rödkålssallad med rödlök – perfekt som tillbehör till det mesta! Den är full av smak, färg och härlig crunch, och blir faktiskt bara godare ju längre den får stå till sig i kylen.

Det bästa av allt? Den håller sig upp till tre veckor – om den inte tar slut långt innan dess, förstås… Här hemma försvinner den oftast redan efter några dagar!

Ett enkelt sätt att alltid ha något gott och nyttigt redo i kylskåpet. Perfekt till kött, fisk, grillat – eller bara som den är.

Gillar du den här rödkålssalladen så tror jag du kommer älska min råkostsalladen också – lika fräsch, färgglad och full av härlig crunch!

Rödkålssallad

En fräsch och krispig rödkålssallad med rödlök – enkel att göra, full av smak och håller sig upp till tre veckor i kylen. Perfekt till både vardag och fest, och lika god till kött, fisk eller som en färgstark sallad på buffébordet.
Blev du sugen på att testa? Lämna gärna ett betyg här nedanför när du provat – jag blir så glad när ni berättar vad ni tycker! 💕
Förberedelser 10 minuter
Måltid Tillbehör
Portioner 10

Utrustning

  • Skärbräda
  • Kniv eller mandolin
  • Skål
  • Glasburk
  • Kastrull
  • Visp
  • DL mått

Ingredienser
  

  • 1 Rödkålshuvud
  • 1 Rödlök

Vinägrett

  • 1 dl Olivolja
  • 1 dl Vitvinäger
  • Salt, peppar
  • Franska örter, torkade
  • Vitlökspulver eller Vitlökssalt

Instruktioner
 

  • Börja med att strimla rödkålen och rödlöken, lägg i en stor bunke/skål så att du sedan kan blanda om.
  • Ta fram en kastrull och häll i olivolja, Vitvinäger och alla kryddor. Låt koka upp snabbt och ta av kastrullen från plattan.
  • Häll över vinägretten över rödkålen och blanda runt.
  • Till servering är det lite kul att lägga grönkål eller sallad i botten på tallriken och därefter rödkål. Om du vill kan du även hälla över rostade solroskärnor eller pumpakärnor. Supergott!
    Håller länge i kylskåpet om du har den i en glasburk.

Dina stjärnor och kommentarer betyder massor för mig – och hjälper fler att hitta mina recept! 🌟

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.