Det perfekta tillbehöret, en råkostsallad
För ett tag sedan hittade jag det perfekta tillbehöret, nämligen en råkostsallad. Den är så himla enkel att göra, fräsch och god. Den kallas för treveckorssallad men de räcker aldrig så länge… hahah
Något som är bra att ha i kylen är en råkostsallad eller någon annan typ av sallad som håller sig längre. Något som passar till allt. När jag upptäckte denna råkostsallad tänker jag direkt att detta måste vara det perfekta tillbehöret. Gott, enkelt och håller länge. Sagt och gjort testade jag att göra en sats och jösses vad mycket det blev. Det blev två stora glasburkar att ha i kylen. Men jag kan meddela att den höll inte i tre veckor utan tog slut redan efter två veckor 🙂
Vi har ätit den till kryddkorvar, biffar, grillad lax och kyckling. Jag hade även en låda med i husbilen nu när vi var ute på vårt äventyr. Det blir så mycket enklare när man har denna råkostsallad klar, bara att ta fram när man inte vet vad man ska ha till.
Original receptet hittar ni hos LCHF-Arkivet – länk.
Så här gjorde jag min råkostsallad!
Råkostsallad
Pernilla LantzEquipment
- Rivjärn
- Stor Glasburk
Ingredienser
- 0,5 kg Vitkål
- 300 gram Morötter
- 1 st Liten purjolök
- 1 st Röd Paprika
- 1 st Gul Paprika
- 200 gram Kålrabbi
Vinägretten
- 1,5 dl Vitvinsvinäger
- 1 dl Olivolja
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1,5 msk Örtsalt
- 0,5 msk Oregano, torkad
- 0,5 msk Basilika, torkad
- Peppar efter tycke och smak.
Instruktioner
- Börja med att strimla vitkålen väldigt fint och tunt.
- Riv morötterna och kålrabbin i ett rivjärn.
- Purjolök och paprikan skär du i mindre tärningar, efter ditt smak och tycke. Jag valde små bitar eftersom det ska vara lätt att äta.
- Nu lägger du alla grönsaker i en stor bunke och blandar runt allt.
- Nu är det dags att koka upp vinägretten.
- Häll allt i en kastrull och koka upp, därefter häller du över allt över dina grönsaker. Bland runt och låt stå en stund. Rör runt igen innan du häller över allt i glasburkar.
5 kommentarer
LCHF-arkivet
Vad roligt att du tyckte om receptet och delar med dig av det!
Tack även för att du länkade tillbaka till mig. Det uppskattas! 🙂
Pernilla
Hej, självklart har jag länkat till dig 🙂
Ha en fin dag!
Hannas krypin
Låter ju supergott. Tack för receptet. 🙂
Elisabeth
Hej! Jag hittade till din fina hemsida nyss. Vad är ändrat på din sallad (från LCHF-arkivets)?
Pernilla
Hej Elisabeth,
Vad kul att du har hittat till mig och stort tack. Det jag har ändrat är mängden på vinägretten, jag har enbart olivolja och inte rapsolja. Sedan har jag mindre vitkål och morötter. Denna gång när jag gjorde den hade jag enbart röd paprika istället för både ock.
Ha en fin dag!
//Pernilla