Tjocka Plättar

Under förra veckan när jag gjorde en längre fasta gjorde jag Tjocka Plättar åt Anders och Vincent. Recept kommer från Fanny, Lesscarbs, kokbok Matäventyret.

Det var Vincent som hade planerat middagen och givetvis fick jag tummen upp av honom. De var goda tyckte han men lite torra så nästa gång bestämde vi oss att göra de lite tunnare. Tummen upp åt mig, för att han åt de i huvudtaget. Yay!!

Tänk vad ett samtal kan generera, att han vågar smaka nya smaker. Så himla kul! Tack Matilda för att du gav mig tipset om familjemöte.

Tjocka Plättar

Ett recept från Fanny, Lesscarbs kokbok Matäventyret.

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 6 st Ägg
  • 5 dl Kokosmjölk
  • 4 dl Pofiber
  • 1 dl Kokosmjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 tsk Salt

Smör eller kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Knäck äggen och vispa dem med kokosmjölken

  2. Tillsätt resten av ingredienserna. Smeten ska bli tjock

  3. Värm rikligt med kokosfett eller smör i en panna. Låt inte pannan bli för het.

  4. Forma bollar av smeten med en sked och tryck ut dem till plättar i pannan.

  5. Sänk värmen, ca 4 minuter på varje sida.

  6. Glöm inte att fylla på med fett, för de suger rätt mycket.

  7. Servera tillsammans med bär och vispad grädde eller kokosgrädde

Jag stekte i rikligt med smör
Vi gjorde halva satsen, så det blev 8 st totalt
Tummen upp av Anders och Vincent

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.