Ramslökspesto, så himla gott!

Då har jag testat att göra ramslökspesto, wow säger jag bara! Så himla gott, nu förstår jag varför det kallas det gröna guldet.

Det är under april månad som man ska plocka ramslök. En riktig liten goding kan jag säga. Nu har jag fått min ramslök av min vän Linda, då hennes mamma har ett hemligt ställe där hon plockar ramslök. Ja, du förstår det gröna guldet!

Sist gjorde jag kryddsmör, men denna gång tänkte jag pröva ramslökspesto. Ramslök kallas även för skogsvitlök och det förstår du när du smakar ramslök. Det är en blandning av gräslök och vitlök till smak. Jättegott tycker jag! Ramslöken trivs i skuggiga, blöta lövskogar och hittas i hela södra Sverige. Det är de gröna bladen man kan plocka och sedan torka. Magiskt gott.

När jag torkar min ramslök gör jag det i ugnen på 100 grader i ca 10-15 minuter och smular sedan sönder och lägger i en påse. Därefter är det bara att göra pesto, kryddsmör eller något annat roligt.

Dela gärna med dig utav dina tips!

Ramslökspesto

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Måltid Tillbehör

Ingredienser
  

 • 70 gram Ramslök
 • 1 dl Rostade solroskärnor
 • 1,5 dl Olivolja
 • havssalt, peppar

Instruktioner
 

 • Börja med att rosta dina solroskärnor i en torr stekpanna.
 • Häll ner den torkade ramslöken, rostade solroskärnor och olivolja i en mixer.
 • Mixa samman till en fin pesto. Du bestämmer hur grov du vill ha den eller slät.
 • Smaka av med salt och peppar.
 • Häll upp i en burk med lufttätt lock
 • Förvara din pesto i kylen.
  Passar perfekt till grillat, eller i din sallad.
Keyword Tillbehör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.