Kryddsmör med Ramslök

Förra veckan gjorde jag kryddsmör med ramslök och flingsalt, magiskt gott! Har du provat att göra det? om inte så måste du göra det, supergott verkligen.

Nu har jag lyxen att få ramslök av min vän Linda, vars mamma plockar ramslök ut i naturen. Vart får jag inte säga 😉 precis som guldet i skogen. Ha ha ha! Om inte annat är det otroligt lyxigt att få färsk ramslök som jag sedan torkar i ugnen på 100 grader i ca 10 minuter, eller tills du ser att de har torkat. Plockar ut de och lägger i en plastpåse och sedan krossar du de, smular sönder de till en krydda.

Ha gärna smöret rumstempererat så blir det lättare att arbeta med. Lägg ner smöret i en skål eller bunke, häll över två/tre nypor med flingsalt och ca 1-2 msk smulad ramslök. Jag brukar göra kryddsmör på 500 gram, så jag går lite på känsla när jag häller över den torkade ramslöken. Häll i lite och rör runt för att se hur det ser ut. Smaka av ifall du önskar mer salt eller ramslök.

Sedan när du är klar häller du över det i en glasburk med lock så att du kan förvara det i kylen under tiden. Glöm bara inte att plocka fram smöret i tid då du ska använda det, magiskt gott både till grillat kött, kyckling eller på din fisk. Sista hade jag det som kryddning till min torsk och det blev magiskt gott.

Kryddsmör Ramslök och Flingsalt

Måltid Tillbehör

Ingredienser
  

  • 500 gram Smör, rumstempererat
  • 2-3 nypor Flingsalt
  • 1-2 msk Torkad Ramslök

Instruktioner
 

  • Ta fram smöret i god tid så att de hinner bli rumstempererat.
  • Lägg i en bunke eller skål
  • Häll över de kryddor du önskar, ramslök och flingsalt – eller persilja, vitlök och salt
  • Bland väl och häll sedan upp i en glasburk så att du kan förvara det i kylen.
Keyword Tillbehör
Krossa den torkade Ramslöken i en plastpåse
Färdigt kryddsmör med Ramslök och Flingsalt

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.