Provresultat Werlabs

I samarbete med Werlabs

Då har jag fått in alla mina provresultat från Werlabs som jag gjorde förra veckan. Det var med spänning som jag väntade in provresultaten.

Först fick jag ett sms att de första värdena hade trillat in och 2 dagar senare kom ytterligare ett sms, en läkare har nu gått igenom alla mina resultat och lämnat ett utlåtande/bedömning över mina värden. Spännande!

Jag har gjort dessa blodprover nu i 4 år och tycker att det är lika intressant som första gången. Det jag ångrar är att jag inte gjorde dessa prover innan jag lade om min kost mot LCHF. Anledningen att jag började med proverna från Werlabs var att min mamma tyckte att jag skulle göra det. Detta pga allt fett jag åt. Hon trodde att jag skulle bli sjuk.

Idag vet vi alla bättre, jag blir inte sjuk av denna kost utan jag snarare bättre än vad jag någonsin mått. Det är så här man ska må i kroppen anser jag, som mådde dåligt av både socker och gluten. Alla mina bekymmer är som bortblåsta!

Precis som sist antyde läkaren att mina kolestrol värden var lite höga. Inte alls säger jag, de är tipp topp!

Kolestrol

Det onda kolestrol LDL ligger på 2,9 och det goda kolestrol på 2,1. P-kolestrol ligger på 5,1 som läkaren anser är för högt medan normalvärdet är mellan 3,3 – 6,9. Hur kan han tycka det är högt?! Jag anser att det är perfekt!

Men något som förvånar mig eller kanske inte, är att mina värden gällande min sköldkörtel är lite låga. Det bero säkert på långtidsfastan jag gjorde. De är fortfarande inom normalvärdena men de har sjunkit mot tidigare prover därav reagerade jag.

Magnesium

Magnesium är också lågt, väldigt mycket lägre än tidigare trots att jag äter magnesium varje kväll innan läggdags. Så här får jag öka min dos lite tänker jag. Mitt värde är 0,73 och det är lite lågt om man ser på normalvärdet som ligger mellan 0,70-0,95. Där har jag sjunkit från 0,85.

Även järn har sjunkit från över 30 tidigare ner till 11 nu. Normalvärdet är mellan 9-34 så här vill man ligga högre. Så det får bli till att äta mer inälvsmat….. eller?!

D-vitamin, B-12 eller S-Kobalamin ligger perfekt och just B-12 låg jag lågt på förra året så här har jag ätit B-complex i ett år vilket har gett resultat. När det gäller mineraler och salter ligger jag bra till.

Varför dessa tester?

Just nu tycker jag att det är väldigt intressant att se hur man ligger till rent kroppsligt. Det började ju 2017 med att min mamma tyckte att jag ”borde” bli sjuk med tanke på allt fett jag åt. Nu älskar jag att biohacka mig själv för att bli den bästa Pernilla Lantz. Jag gillar att veta hur jag mår även på insidan. Jag är sjukt intresserad helt enkelt. Ju mer jag läser, testar på mig själv och kontrollerar mina värden, desto mer säker blir jag på att detta är den rätta vägen att gå för just mig.

Blodtestet jag gör är alltid Hälsokontroll XL, där det är 33 hälsomarkörer de kollar.

Är du intresserad av att göra ett blodtest hos Werlabs?

Klicka in på denna länk för att beställa ditt test via deras hemsida. Du betalar enkelt via deras hemsida och åker sedan fastande nästa dag till provtagningsstället. Du hittar ditt närmsta provtagningsställe här.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.