Hormonstark, Bokrecension

I samarbete med Bokus, Adlibris

Martina har gjort det igen, under veckan har jag läst hennes bok Hormonstark, och nu kommer en bokrecension.

Alltså jag måste börja med att berömma Martina Johansson för hennes förmåga att skriva så att man förstår. Hon förklarar och beskriver allt på ett väldigt enkelt sätt. Något som jag uppskattar, för det gör det lättare för mig själv att biohacka mig själv. Att förstå allt som händer i just min kropp.

Hormonstark

Åter till hennes bok, Hormonstark som jag har fått för att göra en bokrecension. Hon börjar med att förklara grunderna, hormonfakta, genetik och metabolism för att sedan gå över till mer hormonell och mental hälsa. Hon förklarar om både manliga och kvinnliga hormoner, PMS och flytningar. Testosteron, livets elixir.

Och om det friska åldrandet, fitness och biohacking. Du behöver inte ha läst hennes andra böcker för att läsa denna. Allt i boken är uppbyggt så att du enkelt kan går vidare, eller läsa igen om du tyckte det kändes svårt.

Biohacka dig själv

Den har det mest helt enkelt och jag satt nästan och sträck läste den. Jag som verkligen gillar att biohacka mig själv. Är du som jag väldigt intresserad av vad som händer i kroppen så tycker jag verkligen att du ska läsa den. Sjukt intressant!

När jag fick boken hade jag precis gjort ett Werlabs test, dvs ett blodtest för det står till med alla hormoner, mineraler osv. SÅ det var verkligen intressant att läsa boken, kolla lite på mina värden.

Test att besvara ärligt

Precis i slutet på boken finns några tester att svara ja eller nej på. Lite för att du ska få en fingervisning ifall du har obalans någonstans. Hon rekommenderar sedan en att läsa vissa kapitel igen för att få bukt på obalansen. Väldigt intressant helt enkelt och svara dig själv helt ärligt!

Som Martina skriver; Ta kontroll över dina hormoner och bli ditt bästa jag”

Japp, det är precis så jag tänker och gör. Tack Martina för en grymt bra bok, Hormonstark!

Hormonstark finns både hos Bokus och Adlibris, som du hittar ifall du klickar på respektive länk!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.