Vilka kosttillskott äter jag?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Denna fråga får jag lite då och då ifrån er läsare, där ni undrar vilka kosttillskott jag äter. Jag köper alla mina kosttillskott från Bodystore därav alla länkar och mitt samarbete. Just nu har de upp till 30% på utvalda kosttillskott så passa på!

Jag ska börja med att berätta att jag varje år gör ett Werlabs hälsotest just för att se hur allt står till med mig själv, rent kroppsligt. Hur ligger jag till med mina hormoner, mineraler och salter, mitt blod osv. Jag är väldigt intresserad och läser allt jag kommer över när det gäller kropp, sömn och träning. Sjukt intresserad helt enkelt!

Utifrån de testsvar jag får, justerar jag mina kosttillskott därefter. Vissa kosttillskott äter jag för att jag märker en kroppslig skillnad, som kollagen. Där har jag märkt att jag får ondare ifall jag inte äter det dagligen. Då jag tränar en hel del så tar jag Glutamin. Glutamin innehåller aminosyror som hjälper till med återhämtningen efter träningen. Hjälper även till att ”städa” i tarmarna brukar jag säga eftersom tarmslemhinnan behöver glutamin som bränsle.

Kollagen varje morgon

Varje morgon startar jag med en ägglatte och i den har jag 2 msk kollagen som jag blandar ner. Kollagen löses upp väldigt lätt i vätska och den smakar inget. Tar jag inte kollagen så märker jag direkt att jag får ondare i min ländrygg som jag har haft problem med i många år. Kollagen är ett protein och finns naturligt i kroppen. Ju äldre vi blir, så minskar vår egen produktion av kollagen. De säger även att det minskar rynkorna, att man får en mer ungdomlig lyster. Om det stämmer vet jag inte, har inte märkt något om det 😉 För mig hjälper kollagenet mig med att slippa ha ont i ländryggen, ett gammalt diskbråck där kotorna är på väg att sjunka ihop.

Lunch eller middag

När jag äter middag tar jag ett gäng piller, eftersom många utav de vill att man tar det i samband med mat. Hade jag ätit en annan frukost, där jag tuggat så kanske jag hade valt att ta dessa då istället.

D-vitamin

Den tar jag för att vi bor i norden och vi behöver helt enkelt ta tillskott utav det pga våra mörka vintrar. Om jag inte tar dessa sjunker mitt värde har jag upptäckte via de Werlabs tester jag gjort. D-vitamin får vi från solen.

B-Komplex

Den började jag med för ett år sedan, då jag precis hade gjort mitt tredje Werlabs test och vissa värden var lite låga. Pratade då med både Martina Johansson och min PT Emelie som tipsade om denna. B-komplex är en blandning av alla B-vitamin. Dessa kan inte kroppen själv tillverka eller lagra utan vi måste regelbundet få i oss dom via maten. Vi som tränar hårt kan behöva tillskott men även om man stressar mycket. Om inte annat märkte jag en skillnad i kroppen när jag började äta dessa.

Omega-3

Omega-3 började jag äta i samband med att vår son Vincent blev njursjuk, för 7 år sedan. Det var nog då jag djup dök i vad kost verkligen kan göra för oss. Gick steget längre och började äta mer ekologiskt än vad vi då gjort tidigare. Mycket utav alla våra uppfödda djur blir matade med spannmål, vilket genererar i att deras kött innehåller mycket omega-6. Omega-6 boostar våra inflammationer i kroppen och det vill vi inte, därav äter jag detta kosttillskottet. Omega-3 hämmar inflammationer.

Zink

Detta är ett nytt kosttillskott som jag precis har börjat med efter lite rådfrågan med Emelie, min PT. Det jag har märkt är att jag inte syresätter mitt blod i den utsträckning som jag vill. Jag märker det väldigt tydligt när jag cyklar MTB. Fick då tips om att prova Zink. För oss som tränar mycket är zink ett av de viktigaste mineralerna i och med att det hjälper till att hålla igång förbränningen och muskeltillväxten. Hjälper också till att få bra hår och naglar.

Magnesium

2 kapslar per kväll, ca 30 minuter innan jag går och lägger mig tar jag magnesium. Magnesium är hjälper till med att få musklerna att slappna av. Jag får en bättre sömn, då jag sover väldigt lätt så vaknar jag x-antal gånger per natt. Tar jag magnesium sover jag hela natten utan uppvak. Har man problem med kramp i musklerna rekommenderar jag att man tar magnesium pga att musklerna slappnar av.

Nu när jag gjorde detta inlägg upptäckte jag att Bodystore har upp till 30% på utvalda kosttillskott, så passa på!

Jag har länkat till alla de kosttillskott jag äter så att du själv kan se och läsa vad de kan göra för dig via Bodystore hemsida.

Nu vet du vad jag äter för kosttillskott och varför, så jag hoppas att jag hjälpt dig lite i denna djungel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.