Projekt Keto har börjat!

I måndags började jag mitt projekt Keto, dvs att hamna i ketos och bli ännu mer fettdriven och se vilka hälsoeffekter jag får.

Vad menar jag då med Keto? jo med det menar jag att min kropp ska bli mer fettdriven, dvs min kropp ska använda fett och ketoner som energikälla, istället för socker och kolhydrater.

Nu tänker du: Va äter hon kolhydrater och socker?! Nej, nej jag äter och har ätit lågkolhydratkost i 7-8 år nu men vill utmana min kropp ytterligare ett steg.

Går det att optimera min kropp ytterligare ett steg, kan jag slippa min gräspollen allergi? Kommer jag att gå ner mina trivsel kilon som sitter kvar, 5 kg? Vad kan jag uppnå med min träning? Kommer jag orka att köra längdskidor 9 mil mellan Sälen och Mora? Frågorna är många men jag tror att jag fixar det!

Du som följt mig ett tag vet att jag mäter mitt blodsocker på morgonen och att det i snitt ligger mellan 4 – 5 mmol/l. När jag testar mina ketoner så ligger det på 0,8 mmol/l, när mitt blodsocker är på 4,4 mmol/l. Läs gärna mitt tidigare inlägg om blodsocker och varför jag började mäta.

Målet är att komma upp mellan 2-6 mmol/l, men där är jag inte ännu.

Hur kommer jag dit då? jo, det jag har gjort är att justerat min kost och plockat bort mjölkprodukterna i den mån jag kan. Använder fortfarande grädde i kaffet och steker min mat i smör. Istället för sås kommer jag att komplettera med mer fett så som avokado, majonnäs och smör.

Jag tycker och tror att jag äter rätt men under mitt projekt ska jag skriva ner allt jag äter. Göra en analys av maten via Kostbevakningen för att se hur mycket jag äter, dvs fördelningen av fett, protein och kolhydrater. Målet är att äta ca 80-90 % fett, ca 10-15 % protein och 0-5 % kolhydrater – totalt ca 1600 – 2000 kcal. Allt enl Martinas Ketoguiden som under tiden blir min bibel 🙂 Läs gärna min bokrecension för Ketoguiden.

Eftersom jag tränar så mycket som jag ändå gör bör jag kunna bli ketoadapterad rätt snabbt. Haha tror jag iallafall!

Hoppas att du vill följa med på min resa till att hamna i Keto och se den effekt jag får. Kommer att göra lite uppdateringar om hur det går här på bloggen osv. Hoppas du kommer att vilja läsa det!

4 kommentarer

 • Maria Perlheden

  Hej!
  Samma här! Jag rivstartade med att fasta 36 timmar och nu äter jag avocado, lax, majonnäs efter ett styrkepass. Gick först ner 4hg efter fastan men efter en dags ketomat ytterligare 5hg. Det hör till saken att jag haft en viktplatå i ett par månader nu.
  Har tyvärr ingen ketonmätare men känner mig fettdriven, nästan hög.
  Lycka till, kommer att följa dig*pepp*
  Perlan

  • Pernilla

   Hej, grattis till viktnedgången och spännande! Perfekt vi får peppa varandra så kommer vi gå långt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.