Torsdag = Ketopannkaka

När jag var lite gjorde alltid min mamma pannkakor på torsdagar, så för mig är torsdagar pannkaksdagen. Givetvis ska jag föra detta vidare till Vincent, fast jag själv väljer då att äta en glutenfri pannkaka och oftast blir det Ketopannkaka.

Tidigare har jag gjort de som pannkaka eller plättar, läs och se gärna bilder från mina andra inlägg.

Men denna gång gjorde jag de som pannkaka, en klick vispad grädde och några bär. Jag hade köpt jordgubbar. Mums!

Ketopannkaka

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 2

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 8 st ägg
  • 3/4 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl Linfrömjöl (jag använde chiafrömjöl)
  • Bär sedan till servering, tillsammans med lite grädde eller kokosgrädde

Instruktioner

  1. Smält smöret och lägg alla ingredienser i en skål.

  2. Vispa med en elvisp tills smeten är slät och fluffig, eller en mixer.

  3. Värm en stor stekpanna eller ett plättlagg.

  4. Tillsätt 0,5 dl smör vid varje stekning utav pannkaka.

  5. När du vänder var lite försiktig, då den trillar isär lätt.

  6. Till detta serverar du bär och vispad kokosgrädde eller vanlig grädde.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.