På Grillen – Pyttipanna med kryddkorv
12 juni 2019
Ibland har jag väldigt mycket grönsaker hemma som börjar bli trötta och sunkiga. Vad passar inte bättre än att göra en typ av pyttipanna med gamla grönsaker som du sedan tillagar på grillen tillsammans med lite kryddkorvar med hög kötthalt.
Precis så gjorde jag förra veckan tillsammans med just kryddkorvar som Chorizo och Salsiccia. Allt grillade jag på grillen med vårt grillgaller/bricka som jag köpte förra året på ICA. Jättebra, så slipper allt trilla ner mellan grillgallret.
Blir nog inte enklare att laga på mat så här. Grovhacka alla grönsaker och lägg de i en bunke och häll över olivolja och lite kryddor. Vi grillade även halloumiost och majs. Till allt detta serverade jag även en stor klick smör och salt som rann över allt. Det behövs ingen sås tycker jag.
Grillad Kryddkorv Pyttipanna
5 from 1 vote
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 10 minuter minuter
Måltid Middag
Ingredienser
- 1 dl Olivolja
- salt, peppar
Brysselkål, zucchini, salladslök, paprika, champinjoner, halloumiost osv
- 1 förpackning Chorizo korvar med hög kötthalt
- 1 förpackning Salsiccia korvar med hög kötthalt
Instruktioner
- Börja med att grovhacka alla grönsaker och lägg de i en bunke och häll över olivoljan och tillsätt de kryddor du vill. Jag hade i örtsalt och franska örter
- Därefter grovhackar du korvarna och grillar allt tillsammans på grillen eller grillbrickan.
Keyword Kött
Föregående
Säg Grattis till mig idag!
Nyare
7 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Ante
Så gott och så otroligt enkelt :). En dag per vecka så slänger vi ihop en pyttipanna av smått och gott och rester som blivit över, i med allt i grillbrickan och på med den på gasolgrillen (om man inte har en stekhäll redan på gasolgrillen). Hade bara frugan sagt OK så hade det lätt blivit grillat alla dagar i veckan här hemma hos oss, nu får jag nöja mig med enbart ett par dagar i veckan istället!
Pernilla Lantz
Hahah underbart! Du hade lätt fått grilla alla dagar i veckan hemma hos mig 🙂
Ha en fin dag!
Sten
Tack för att du delade detta underbara recept på grillad Pyttipanna med kryddkorv! Jag älskade idén att använda gamla grönsaker som riskerar att bli för gamla, det är ett bra sätt att minska matsvinnet. Jag försökte själv med detta recept förra helgen och det blev en stor hit hemma! Vi älskade särskilt tillägget av halloumiost och majs. Och du har rätt, det behövs ingen sås eftersom smör och salt ger en så underbar smak till hela rätten. Ser fram emot att försöka med fler av dina recept i framtiden!
Pernilla Lantz
Va roligt att höra Sten, tack snälla!