Veckomatsedel för vecka 25

Söndag igen och jag sitter med vår veckomatsedel för vecka 25. Man och barn har precis lämnat huset och är på väg till Kesberget i Vårgårda. Det är avslutningsdag tillsammans med CK Master som är Vincent Enduro MTB klubb typ.

Så jag sitter här med en kopp kaffe, funderar på vad vi ska äta till veckan. Fredag är det midsommar så då blir det lunch och middag tillsammans med vänner. Men de andra dagarna av veckan borde jag styra upp så att det blir bra mat för hela familjen. Om jag tittar på vädret så kommer det att bli varmt, fint väder hela veckan så jag tänker grillat igen. Enkelt och smidigt tycker jag. Sen är grillat så himla gott eller hur?

  • Måndag – Hamburgare med halloumiost
  • TisdagKryddkorvar med grönsaker
  • Onsdag – Kyckling med grönsaker
  • Torsdag – Entrecoté med en klick smör

Med grönsaker, skriver jag och då tänker jag på aubergine, zucchini, sparris, paprika och champinjoner. Grovhacka och lägg tillsammans i en skål med lite olivolja, färsk timjan, salt och peppar, en klyfta vitlök och rör runt. Mums säger jag bara!

Kycklingen lägger du i marinad på olivolja, tamaris soja, vitlök, salt och peppar. Jag har även i paprika krydda och lite timjan eller oregano. Rättare sagt jag gör så på alla marinader oavsett om det är kött eller kyckling. Vill man så kan man fylla kycklingen med örtröra, också något som är väldigt gott.

Min tallrik, entrecote, smör och spenat
LCHF-Bröd med hamburgare och vaxbönor
Massa olika kryddkorvar grillade tillsammans med massa grönsaker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.