SWE MTB Gravity Arvika

Nu gäller det att tagga till, SM tävling till helgen

På söndag är det dags för 5:e tävlingen i serien SWE Cup Enduro 2023. Det är Arvika Cykelklubb som arrangerar tävligen för tredje gången och de gör det riktig bra. Det är en rolig men också otroligt jobbig tävling pga långa transportsträckor. Så nu gäller det att tagga till!

Förra året var första gången för mig som jag körde en enduro tävlingen, otroligt roligt men också otroligt utmanande eftersom jag inte riktigt våga cykla ner för alla hinder. Tror att jag gick ner för 3-4 hinder men otroligt stolt över mig själv som ändå klarade av det och tog mig i mål. Nytt för i år är att det även är SM status denna gång vilket gör det lite roligare. Jag kan helt enkelt få SM medalj ifall jag kommer i mål och får pallplats. Woop woop

Jag tävlar i Master Dam +35 klassen och förra året var vi endast två stycken anmälda i den klassen, vilket resulterade i att jag fick pallplats. I år är vi fyra anmälda till den klassen så nu blir det lite mer spännande.

Kommer jag att få pallplats?

Vädret såg lovande ut i början på veckan men nu ser det ut att regna rätt mycket under söndagen då tävligen går. Jag får hålla tungan rätt i mun och ta det lugnt så går det säkert jättebra, om inte annat kommer jag att få en blöt men rolig dag i skogen.

Läs gärna min racerapport från förra året, du hittar den här.

Precis som förra året kommer vi att köra upp med plåtisen och campa vid start/mål området där Arvika Cykelklubb har gjort ställplatser. Denna gång följer inte Vincent med eftersom han har lagt ner cyklingen. Han hänger endast på gym nu och bygger muskler som vilken tonåring som helst…. hahahah

Även Anders kommer att tävla precis som förra året men nytt för honom i år är att han kommer att köra E-MTB klassen. Det ska bli spännande, E-MTB klassen kommer nämligen att köra en power stage på lördags eftermiddagen samt 8 delsträckor på söndagen. Jag har 6 delsträckor så han kommer att köra ytterligare två och jag gissar att de är uppför.

Så önska mig lycka till inför helgens utmaning, så återkommer jag nästa vecka med en racerapport!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.