MTB cykling för tjejer!

I söndags var jag iväg och körde MTB cykling för tjejer tillsammans med Karin. Karin som ledare och jag som deltagare.

I söndags var jag med på en MTB träff för enbart tjejer tillsammans med min vän Karin. Karin har jag coacha lite när det gäller ketogen kost. Läsa gärna mitt inlägg om Karin här. Hon äter fortfarande ketogen kost men kanske inte lika slaviskt som tidigare.

Anledningen till att jag var med i söndags var lite för att lära mig hitta vid Änggårdsbergen här i Göteborg. Det var en träff för nybörjare och det var många som var väldigt gröna så det blev automatisk väldigt mycket teknik. Något som jag tror alla uppskattade.

Om inte annat var det lite kul att få visa för tjejerna hur man ska göra. Att få förklara attack position, att vara ett med cykeln och lite tips på vad man kan tänka på vid utförsåkning. Jag försökte prata med de tjejerna som cyklade kring mig. Vid några tillfällen fick jag visa spårval eller bara visa hur det kan se ut.

Tjejerna var otroligt hungriga på att få lära sig. Alla vågade utmana sig och gjorde stora framsteg, vilket var superroligt att se. Jag ser ett stort behov av den här typen av kurser, för tjejer. De vågade verkligen utmana sig själva. Som en utav tjejerna sa, kan hon så kan jag!

Underbart och helt rätt!

Jag fick en boost av alla tjejer, hade varit kul att pyssla med det här på fritiden, att få lära tjejer cykla MTB!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.