Kräftskiva med musikquiz

I lördags hade vi kräftskiva med musikquiz tillsammans med vänner och grannar. Super mysigt!

Hösten är verkligen här, löven på träden börjar gulna. Men på nåt sätt gillar jag hösten. Vackra färger och man kan plocka fram alla värmeljus. Det är en mysig period, gosiga tröjor/koftor.

I lördags träffades vi hemma hos Linda och hade en super mysig kräftskiva. Alla hade med sig sina egna tillbehör, kräftor och räkor. Jag hade givetvis med mig min Västerbottenpaj. Den är så himla enkel och god. Bara ägg, osten och grädde typ. Passar perfekt att äta den kall som varm.

Ki hade gjort en musikquiz som vi alla körde på kvällen. En 80 tals quiz typ och visst jag kände igen nästan alla låtar men va sjutton heter artisten eller vilken serie är det?…. hmm där gick jag bet. Kom säkert sist i tävlingen men men vad gör det när man har så trevligt.

Uppdaterad 20230917

Ni är många som gärna vill ha tillgång till Musikquizen och givetvis bad jag Ki som gjort den att lägga ut den på Spotify. Han har även gjort ordning själva frågorna samt svaren på frågorna. Tänkt på att inte spela låtarna för längre eftersom då kommer kanske svaret 😉

Har ni haft kräftskiva ännu?

Om inte måste du testa min västerbottenpaj, supergod!

Här kommer receptet,

Västerbottenpaj LCHF
Till recept
När man inte orkar lägga upp det snyggt 🙂
Västerbottenpaj, strax på väg in i ugnen
Klar, låt den nu stå och vila sig lite
Musikquiz som Ki ordnade, grymt svårt

7 kommentarer

 • Åsa

  WOW! Ska ha kräftskiva nästa fredag och ska absolut göra din Västerbottenpaj 🙂 Kan du kanske dela med dig av/maila hela musikquizet kanske? Hade varit toppen isf 🙂

  • Pernilla

   Hej Åsa, det tycker jag absolut att du ska göra. Fick tummen upp av de andra. Jag ber Ki skanna in frågorna och facit så kan jag maila över de till dig senare. Spellistan finns på Spotify, heter Quiz Kräftis -20, ägare Ki Cedergren.
   //Pernilla

   • Åsa

    Åh…..du/Ki är bäst, tack så jätte jätte mycket! Vädret verkar inte lovande nästa fredag, ösregn, så en quiz kommer blir perfekt om det inte går att vara ute och leka 😉
    Ja jag är säker på att pajen kommer smaka 🙂 även om jag personligen kan käka enbart kräftor så tror jag att gästerna uppskattar goda tillbehör 🙂

    Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.