Minisemester Isaberg & MTB

Nu i helgen har vi haft en minisemester hos Isaberg Mountain Resort. Södra Sveriges största Sport- och MTB center med stugby. Helt perfekt för hela familjen. Det finns något för alla helt enkelt!

Tanken var egentligen att denna helg skulle vi vara i Danmark och köra en MTB tävling, Ahlborg Marathon men som så mycket annat blev tävlingen inställd. Jättetråkigt men ändå har man full förståelse men vi kände att vi ändå vill komma iväg någonstans. Vad passade inte bättre än en minisemester hos Isaberg Mountain Resort där de har grymma MTB leder, Rodelbana, höghöjdsbana och mycket mer.

Vår stuga, Rådjuret

De har olika storlekar på sina stugor, allt från små enkla stugor till de största som är på två plan. Vi hyrde en stuga, Rådjuret, där det finns plats för 4-6 personer. I vår stuga fanns det även en öppenspis, fullt utrustat kök, badrum och två sovrum. Eftersom vi har två familjer så passade det oss perfekt. Våra söner fick sova i bäddsoffan i vardagsrummet.

I och kring Isaberg finns många härliga MTB leder, pumptracks och teknikbanor fyllda med hopp, drops och stenkistor. Totalt är det 20 MTB leder och just nu bygger de en flowtrail ner längs berget. Den ser vi verkligen framemot att testa när den är klar.

Höghöjdsbana

Förra sommaren gick vi deras Höghöjdsbana, du klättrar uppe trädtopparna och utmanar dig själv. De har 5 st baner med olika svårighetsnivåer och 57 hinder att ta dig igenom. Superkul och vid vissa hinder känner man hur det verkligen suger i magen. Såå himla roligt!

Sist vi var hos Isaberg Mountain Resort, så var deras Rodelbanan avstängd men denna gång var den öppen. Vi alla var supertaggade att prova den. Familjen Cedergren hade inte tidigare åkt rodel så som vi hade gjort. Vi körde första gången rodel i Rättvik när vi var på genomresande. Läs gärna mitt inlägg om just sommarrodel i Rättvik. Det var superroligt men vi alla tyckte att den var för kort. Vi ville helt enkelt åka längre och snabbare 🙂

Något ni inte får missa är deras Bastuflotte. Den måste ni boka samtidigt när ni bokar stuga, för den blir fullbokad snabbt. Precis vid deras sjö har de en flotte som ligger vid sjökanten. En bastu! sen är det bara att gå utanför dörren och hoppa ner i sjön. Sååå himla trevligt. Tyvärr var den bokad den helgen vi var där men nästa gång då ska vi bada bastu.

Jag kan varmt rekommendera Isaberg Mountain Resort, både för löpning, vandring och MTB cykling. Helt magiska leder, det finns verkligen något för alla. Barnen kommer att älska det, om inte annat deras gigantiska lekplats.

Här kommer massa bilder från våran helg hos Isaberg!
Vid varje start fanns det skylt om hur långa lederna är och vilken färg man ska följa.
Grymt bra MTB leder
Anders vid en av deras alla MTB leder
Anders hoppar från deras högst hopp vid Bike Park
Även Vincent vågade hoppa
Vi tog med egen grill
Grillad Hamburgare
Balans och fokus
Hilly Billy – röd led med härliga nedförsbackar
Vid deras sjö
Bike Park
Familjen Lantz & Cedergren
Rodelbanan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.