Isaberg Mountain Resort – Sport & Konferens

I lördags drog vi till Isaberg Mountain Resort – Sport & Konferens för en dags äventyr tillsammans med Ki, Ulricha och deras son Milo.

Nu när man har en tonåring i huset är det väldigt svårt att komma iväg i tid, så i lördags fick Vincent det tufft. Jag väckte honom redan kl 07:00 eftersom vi skulle iväg till Isaberg Mountain Resport för lite äventyr. Det var en supertrött kille som kom upp. Hahahaha hemsk mamma 😉

Vi hade packat matsäck, fika och kaffe till vårt lilla äventyr på Isaberg Mountain Resort. Det tar inte mer än 1,40 h att köra från Göteborg till Isaberg Mountain Resort. Det är ett äventyr för barnen för det finns så himla mycket att göra där. Vi hade inte hyrt någon stuga eller så utan vi körde fram och tillbaka över dagen. Annars finns det stugor att hyra.

MTB

Vi började med att köra en MTB, något som Ki, Ulricha och Milo inte är så vana med eftersom det är på stigar i skolgen. Men vi började att köra en blå slinga precis nedanför Isaberg Mountain Resort och därefter drog vi ut på en längre slinga kring sjön. Blev totalt en tur på 12 km.

Det var jättefina slingor som vi körde och väldigt lättcyklat för oss som är nybörjare, vilket är skönt. Eftersom det hade regnat under natten var vissa rötter väldigt hala, blev lite spännande att cykla kan man säga.

Väl tillbaka blev det picknick på gräsmattan, alla bord var nämligen upptagna. Tur man hade packat ner filt osv. Vi passade även på att gå runt deras hinderbana som de har. Förra gången vi var där för ca 3 år sedan fanns det inte alls lika mycket och var inte lika fint ihopsatt. Riktigt trevligt nu. Vincent och Milo testade några hinder som de givetvis klarade galant.

Rodel

Tyvärr hade de IT-strul så deras nya attraktion Rodel var avstängd, den hade vi alla sett framemot att prova men det får bli nästa gång. Den var stängd under hela dagen.

Höghöjdsbana

Klockan 14:00 hade vi bokat in oss på att klättra träd, höghöjdsbana. Innan vi fick klättra själva var alla tvungna att gå ett intro. Just för att visa att du kan säkra dig själv när du klättra osv. Tror att Vincent och Milo var först ut på banan därefter.

Höghöjdsbanan är verkligen rolig och utmanade. Det finns blå, grön, röd och svart nivå på banorna. Tror jag klättrade alla banorna förutom svart eftersom de kändes lite väl avancerad för mig. Barnen och papporna klättrade alla och efter ca 2 h var alla nöjda.

Och gissa vad som kom då? jo regnet…

Isaberg Mountain Resort är ett perfekt äventyr för hela familjen, det finns något för alla. Man kan göra som vi gjorde, åka dit för en dags äventyr eller så hyr man en stuga eller campingplats och är där över helgen. Det finns jättefina cykelleder kring hela stället, hinderbana, höghöjdsbana, värsta lekplatsen för barn i alla åldrar, rodel, äventyrsgolf och en fin strand vid sjön, Algutstorpasjön. Det finns en resturang ifall man inte vill ta med sig picknick så som vi gjorde. Vincent var här i våras tillsammans med sin klass och även för 1 år sedan tillsammans med cykelklubben.

Här kommer lite bilder från dagen:
Reception, entré till restaurangen
MTB-tur
Höghöjdsbana
Höghöjdsbana
Höghöjdsbana
Hinderbana, pump-track och äventyrsgolf
Gänget står och spana ut
Äventyrsgolf och rodelbanan vid skogen
Vincent och Milo testar Monkey Bar
Vincent in action
Milo in action

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.