God fortsättning

Hoppas att din julafton var lika lugn och fin som min. Stämningen var hög eftersom vi en dag innan julafton fick snö. På julaftonsmorgon snöade det lite lätt men som övergick till regn. Så idag när jag vaknade och tittade ut genom fönstret såg jag en grön gräsmatta igen. Vi på västkusten har just nu en Gul varning från SMHI då det blåser stormbyar, känns nästan som om vårt tak ska lyfta.

Igår firade vi julafton här hemma i Lindome, vi brukar oftast åka iväg till Funäsdalen för att åka skidor men i år valde vi att stanna hemma. Så vi firade julafton själva hemma i vårt hus. Hela familjen startade julaftonsmorgon med att ta en promenad tillsammans. Krispigt kallt och lätta snöflingor dalade, så stämningsfullt som övergick till regn innan vi hade kommit hem igen. Blöta och kalla värmde vi oss med en mugg glögg och satte oss tillsammans och la det pussel vi fått i present av Linda. Ett pussel med 500 bitar, motiv med dalahästar – så klart!

Till lunch åt vi allt de kalla som finns på ett julbord, sill, varm-och kallrökt lax, julskinka och grönkålssallad. Sen till kvällen åt vi det varma, köttbullar, prinskorv, kamben och Jansson. Vincent struntade i middagen utan gick på tomtegröten direkt – Hahaha!

Vi avslutade dagen med att titta på Grinchen – julen är stulen, en film från 2000 där Jim Carriey spelar Grinchen. Så mysigt att hänga så här tillsammans i lugn och ro. Det har varit väldigt mycket för oss den sista tiden innan jul, både för mig och Anders. Så vi behövde verkligen detta med lugn och ro känner jag.

Ha en fin fortsättning på julen!

Pernilla Lantz signatur

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.