Lövbiffswok
1 februari 2017
Tänk att lövbiffwok kunde vara så gott och enkelt att göra. Jag har sedan en tid tillbaka medvetet gjort ett val att dra ner på mjölkprodukterna. Anledningen är rätt enkel, jag vill se vad som händer med min kropp.
Så du som följer mig har nog upptäckt både via Instagram och bloggen att de recept som hamnar här och syns inte innehåller mjölkprodukter. Än så länge har jag inte märkt av några stora förändringar mer än att mina hormoner har gjort en omstart så att säga…. hahaha
Här kommer ytterligare ett recept från Annika Sjöö, kokbok Paleo 30 dagar. Givetvis har jag ändrat om lite bland kryddorna 🙂 men det är ett enkelt recept och smakade väldigt gott!
Lövbiffwok
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 400 gram lövbiff
- 1/2 vitkålshuvud
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyfta
- 1 msk paprikapulver
- lite soja – Tamaris
- Persilja salt och peppar
- 1 msk Ingefära om du önskar lite mer sting
- 1 msk Fisksås kan uteslutas ifall man vill.
Instruktioner
- Skär lövbiffen i små strimlor
- Riv vitkålshuvudet i strimlor
- Skala morötterna och hyvla den med en potatisskalare
- Skiva paprikan tunt
- Stek sedan alla grönsaker tillsammans på hög värme i en stekpanna
- Tillsätt den pressad vitlök och soja, och allt annat samt rör runt
- Sänk värmen och låt stå och dra sig
- Ta fram ytterligare en stekpanna och stek lövbiffen på hög värmen
- Krydda köttet med salt, peppar och paprikapulver
- Stek köttet bara i några minuter, tills den fått fin färg
- Blanda sedan ner köttet i grönsaksblandningen och häll över lite lagom med persilja.
- Rör runt och servera direkt
Föregående
En kommentar
Pingback: