Lax- & Räksoppa med saffran
Nu har jag testat en soppa, Lax- Räksoppa med saffran, gjord på kokosgrädde istället för vanlig grädde.
Kan säga att jag var lite skeptisk till just kokosgrädde, trodde att det skulle ”bara” smaka kokos. Men blev positivt överraskad till att soppan inte smakade kokos. Konsistensen är lite annorlunda om man ska jämföra med vanlig grädde, den är typ lite tjockare. En annan typ av smak, kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.
Men summan av det hela är jag kommer säkert att göra denna soppa igen, den var väldigt enkel att göra. Eftersom man ”bara” kokar upp kokosgrädden med vitlök och saffran gick det väldigt fort, enkelt eftersom man tillsätter skalade räkor och varmrökt lax. Klart!
Precis så fort gick det 🙂
Anders är skeptiskt till kokos eftersom han verkligen inte tycker om smaken utav kokos, men fick ändå tummen upp vilket var kul. Då vet jag att jag kan göra det igen.
Lax- & Räksoppa med saffran
Pernilla LantzEquipment
- Kastrull
Ingredienser
- 500 ml kokosgrädde
- 200 gram varmrökt lax
- 200 gram skalade räkor
- 1 pkt saffran
- 2 vitlöksklyftor
- salt, vitpeppar
Instruktioner
- Blanda kokosgrädde tillsammans med saffran
- Pressa i vitlöksklyftorna och koka några minuter
- Salt, vitpeppar – lite lagom
- Blanda ner lax och räkor ca 1 minut innan servering