Ljummen sallad till jul
26 november 2019
Här ska ni få ett tips till en rätt på julbordet, nämligen ljummen sallad med brysselkål, rödkål och grönkål. Massa kål helt enkelt!
Nu gjorde jag den till en början i Crock-Pot Express men det går lika bra att steka rödkålen i en stekpanna tänker jag.
Vi har ätit den nu i två dagar och då tillsammans med lax i ugnen med dillsås och även till Ketobiffar med ajvarsås. Passade perfekt till båda rätterna.
Ajvarsås blandar du genom att ta lika stor del majonnäs och ajvar. Lätt, enkelt och gott, passar till det mesta.
Ljummen sallad till jul
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 25 minuter minuter
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 500 gram Rödkål
- 1 st Gul lök
- 25 gram Smör
- 10 st Kryddnejlikor
- 8 st Kryddpepparkorn
- Salt
- 2 msk Vinäger
Brysselkålen
- 1 påse Brysselkål
- Olivolja
- Salt
Grönkål
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen på 225 grader
- Snoppa av brysselkålen och dela de, lägg i en ugnsform.
- Häll över olivolja och rör runt så att all olja blandas med brysselkålen.
- Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter
- Under tiden brysselkålen blir klara gör du ordning rödkålen
- Finstrimla rödkålen och löken.
- Använder du stekpanna steker du de tills de mjuknar, tillsätter alla kryddor och låter det stå och dra en stund på 1:an.
- Använder du Crock-Pot Express så lägger du ner allt gällande rödkålen i din Crock-Pot. Givetvis finhackat och med en klick smör.
- Ställ in den på Brown/saute så att du steker rödkålen i din Crock-Pot Express.
- När allt blivit mjukt ställer du in Crock-Pot på Manuell, high pressure och i 3 minuter.
- Stäng locket, glöm ej att stänga ventilen för trycket.
- Låt den stå i 10-15 minuter sedan så att trycket släpps, så kan du öppna den och blanda ner i en skål tillsammans med brysselkålen och grovhackad grönskål.
Keyword Julmat, Tillbehör
Föregående
En kommentar
Pingback: