Här kommer ett riktigt gott tips till julbordet – en ljummen sallad med brysselkål, rödkål och grönkål. Ja, det är kål i mängder och det blir så gott!
Jag gjorde min i Crock-Pot Express, men du kan enkelt steka rödkålen i en vanlig stekpanna om du vill.
Vi har faktiskt ätit den två dagar i rad nu – först till ugnsbakad lax med dillsås och sedan till ketobiffar med en superenkel ajvarsås. Salladen passade lika bra till båda rätterna!
Ajvarsås? Blanda helt enkelt lika delar majonnäs och ajvar relish – klart! Fräscht, krämigt och passar till nästan allt.
Testa du också – den här kålsalladen kan lätt bli en ny favorit, både till jul och till vardags.
Snoppa av brysselkålen och dela de, lägg i en ugnsform.
Häll över olivolja och rör runt så att all olja blandas med brysselkålen.
Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter
Under tiden brysselkålen blir klara gör du ordning rödkålen
Finstrimla rödkålen och löken.
Använder du stekpanna steker du de tills de mjuknar, tillsätter alla kryddor och låter det stå och dra en stund på 1:an.
Använder du Crock-Pot Express så lägger du ner allt gällande rödkålen i din Crock-Pot. Givetvis finhackat och med en klick smör.
Ställ in den på Brown/saute så att du steker rödkålen i din Crock-Pot Express.
När allt blivit mjukt ställer du in Crock-Pot på Manuell, high pressure och i 3 minuter.
Stäng locket, glöm ej att stänga ventilen för trycket.
Låt den stå i 10-15 minuter sedan så att trycket släpps, så kan du öppna den och blanda ner i en skål tillsammans med brysselkålen och grovhackad grönskål.
Stekt det i Crock-Pot Express
Tryckkokning i 3 minuter, Crock-Pot ExpressBlev en lagom stor matlåda med rödkålBlanda tillsammans med grönkål, brysselkål och rödkålenHärliga färger och supergott!Lax i ugnen med dillsås och ljummen salladKetobiffar med ljummen sallad och ajvarsås
En kommentar
Pingback: