Tjejläger MTB

Ledare på ett MTB Tjejläger

Förra helgen var jag en utav ledarna på ett MTB tjejläger vid Rigortorpet strax söder om Lindome. Så himla roligt och utvecklande även för mig som ledare. Jag blir så imponerad utav alla tjejer som lyssnar och verkligen tar till sig allt vi säger och wow vilket utveckling de får under dessa två dagar. Jag blir så stolt!

Precis som i våras har jag varit ledare på ett MTB tjejläger vid Rigortorpet förra helgen. Det är så roligt och utvecklande även för mig att lära tjejerna stigcykla. Jag får verkligen tänka ut på hur man gör och hur lär jag ut det på bästa sätt. Riktigt roligt!

De flesta tjejerna kommer från närområdet men denna gång hade vi en tjej med från Lund. Hon stod på reservlistan. Det roliga är att vi ringde henne på fredag eftermiddag, medan hon står och förberedde en middag. Anna, som ringde berättade för henne att hon hade fått en plats på tjejlägret då vi hade fått ett avhopp. Det roliga är att hon tackar ja och nej, tills hon tillslut säger att hon kommer. Helt underbart, så spontant gjort utav henne och jag kan säga att hon var grymt nöjd över att hon tog chansen att vara med på vårt tjejläger.

Man känner nästan nervositeten i luften när alla kommer på lördags morgonen. Så fort vi har hunnit ut på vårt första cykelpass tillsammans så släpper nervositeten. Vi som ledare får oss en uppfattning om alla våra deltagare, hur de ligger till i sin kunskap. Min grupp som jag hade var väldigt jämn i nivån som gjorde att gruppdynamiken var jättebra. Alla var med och delade med sig utav sin kunskap, tips och trix. Vi hade helt enkelt en härlig stämning i gruppen.

Jag hade hand om grupp 3 av 4 grupper där 1 är nybörjaregruppen och 4 är den snabba gruppen. Jag tillsammans med Lisa, pushade och lärde grupp 3 allt från attackposition, spårval, hopp och drop mm under helgen. Otroligt utmanande för mig, för det är inte alltid lätt att lära ut hur man gör vid vissa hinder. Jag tänker inte alltid på hur jag gör, så det har jag verkligen fått öva på att försöka förklara. Det är tur att man är två ledare, för då kan man hjälpas åt att förklara och visa hur man gör.

De tjejerna vi hade med i vår grupp var otroligt nöjda och glada över hela helgen. Både jag och Lisa fick bra feedback från tjejerna sista MTB turen som gick genom milen vid Rigortorpet, riktigt kul!

De hade önskat med växelteknik så det ska vi tänka på till nästa gång. Vi hade utmanat dom bra, vissa hinder hade man inte gjort ifall man inte såg att de andra tjejerna fixade det, sa det vilket är roligt att höra. Då har vi lagt rätt nivå på de slingor som vi cyklade.

Jag är otroligt stolt och tacksam för att jag får vara med att vara ledare på Tjejlägret. Det är kul att få vara med och inspirera tjejerna. På lördagkvällen fick vi ledare berätta lite om vår träning eller dela med oss utav det vi gör på MTB 🙂 Jag fick dela med mig om min erfarenhet när jag körde en tävling i Arvika, Enduro – Swe MTB Gravity, gamla ESS – Enduro Sweden Serie.

Här kommer några bilder från helgen!

Hela gänget från Tjejlägret
Tjejläger MTB
Vi ledare under Tjejlägret
Tjejläger MTB
Alla vi i grupp 3
Tjejläger MTB
Lisa, en utav deltagarna tog kort på mig när jag förklarar något 🙂
Tjejläger MTB
Jag hade hand om styrkan under helgen. 160 st utfall, squats mm blev det och jag lovar det kändes dagen efter…
Hela gänget äter frukost ihop
Pernilla Lantz signatur

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.