Tjejläger Rigortorpet

Wow, vilken energiboost!

Wow, vilken energiboost tjejlägret i Rigortorpet var och vilka grymma tjejer som verkligen utmanad sig själva. Jag är grymt imponerad på allihopa och vilket utveckling på bara två dagar. Jag är nöjd och jag hoppas att tjejerna är lika nöjda.

För två veckor sedan var jag en utav lederna på ett tjejläger vid Rigortorpet strax söder om Lindome. Det var ett härligt gäng som anlände torpet på lördag morgon, förväntansfulla och kanske lite nervösa. Vi började med incheckning, där alla fick sin namnskylt till sin MTB, goodiebag och en lättare frukost.

Anna, som är hon som håller i allt hälsade alla välkomna och vi delade upp oss i våra olika grupper. Jag och Alina hade hand om ett härligt gäng som gick under namnet, mellan+. Vi som gillar socialcykling, lite mer teknik men vill inte cykla snabbt. Ja, typ så kan man väl säga 🙂

Dag 1

Det var 10 st taggade tjejer som följde med oss ut på en första tur. Vädret var perfekt, dock hade det regnat under natten så allt var lite blött och halt. Så både jag och Alina påminde tjejerna att ta det lite lugnt med tanke på hala rötter.

Vi var ett väldigt jämt gäng som cyklade tillsammans och vi började lite lätt med lite olika övningar som spårväl, position på cykeln, blicken och att våga prova nya spårval genom att köra samma slinga flera gånger. Första dagen blev det två härliga turer på ca 2h per omgång, även mek-kurs och teknikövningar så som balans, hopp, kurvtagning och annat smått och gott. Min man Anders och kusin Daniel ställde upp och körde mek-kurs med tjejerna vilket var väldigt uppskattat.

På kvällen blev det middag och vi ledare blev intervjuade av Anna om hur och varför vi tränade. Jag hoppas att tjejerna uppskattade det vi delade med oss. Om inte annat älskade alla när Kajsa skulle dra sin story om hennes olika cyklar och stilar. Vi alla tjöt av skratt när hon kommer in i full mundering. Hon berättar att hennes kärlek bor i badrummet, därefter tar hon av sig ett lager och berättar om nästa och nästa. Såå himla bra gjort!

Dag 2

Dag två blev det ännu mer cykling för tjejerna med inslag av teknik och dag två ökade vi svårighetsgraden lite för att våga utmana tjejerna lite. Innan lunchen körde vi rörlighet, stryka och teknik. Och det var här jag körde ett styrkepass med alla tjejer, 4 grupper ca 25 min per grupp. Japp, jag kan säga att det kändes i kroppen efteråt 🙂 Tur att det var lunch efteråt och därefter en härlig guidad tur kring Rigortorpet.

Vi stannade precis innan vi kom tillbaka till Rigortorpet för att höra med tjejer hur det har varit, något vi kunde göra bättre och vad skulle de ta med sig härifrån. Det var så himla kul att höra vad alla sa, de var så himla glada och tacksamma över alla tips och trix. Själv var jag grymt stolt över alla tjejerna, de var så himla duktiga som kämpade hela helgen och verkligen utmanade sig. Så himla kul att se deras utveckling.

Så nu är jag ännu mer taggad inför hösten då nästa tjejläger går av stapeln vid Rigortorpet.

Tjejläger Rigortorpet
Frukost dag 1, precis innan vi ska dra iväg ut på vår första tur tillsammans.
Tjejläger Rigortorpet
Jag och Alina som ledare i mellan+ gruppen!
Tjejläger Rigortorpet
Alina pratar spårval, det finns tre olika vägar uppför denna häll
Tjejläger Rigortorpet
En utav tjejerna fångade mig på bild när jag visar hur jag gör 😉
Tjejläger Rigortorpet
Jag och Alina visar och pratar spårval
Tjejläger Rigortorpet
Ett utav de styrkepass jag gjorde under helgen.
Tjejläger Rigortorpet
Helt klart bästa gruppen – vilka grymma tjejer!
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.