Ställplats Tjörn

Magisk helg på Tjörn!

Förra helgen hade jag och Anders en magisk helg på Tjörn. Vi åkte dit direkt efter jobbet och fick en magisk kväll. På lördagen passade vi på att besöka Pilane och titta in Anna, det stora huvudet på toppen. Jag gick bara och väntade på att hon skulle öppna ögonen.

Förra fredagen drog jag och Anders iväg med vår plåtis till Tjörn som ligger ca 1 timme norr om Göteborg. Vi hade tittat ut en bra ställplats där man kan fricampa, precis vid havet. Det är en privatperson som har gjort ordning ställplatser för oss med husbil. Det var en äng som han hade klippt gräset och fyllt på med lite grus. Det fanns även en småbåtshamn för ca 10 småbåtar och en brygga. Han tog 150 sek för ett dygn utan el eller något servicehus. Helt perfekt och vi var nästan helt ensamma.

Helt magiskt var det på Tjörn. När vi lämnade Göteborg på eftermiddagen var det gråmulet men på Tjörn sprack det upp och solen tittade fram. Jag och Anders hann inte fira vår bröllopsdag så vi passade på att fira nu när vi var på Tjörn. En flaska bubbel, kallskuret, ost och oliver myste vi på bryggan i solskenet, helt magiskt.

På kvällen grillade vi kött och testade Omnia ugnen som jag har fått. Blev verkligen imponerad utav den. Den fungerade verkligen som en ”vanlig” ugn. Vi testade att göra ugnsrostade grönsaker med olivolja och timjan. Supergott!

Det var otrolig mysigt att fricampa, då vi har solcellar på plåtisen så är inga som helst problem att fricampa. Så här kommer vi campa fler gånger 😉

Ställplatsen heter Mölnebo och ligger på vägen ut till Rönnäng ifall du också är sugen på att åka dit.

På lördagen packade vi ihop och besökte Pilane. Pilande har eller är ett gravfält där det finns ett 90 tal domarringarm resta stenar och stensättningar från järnåldern.

Pilane gravfält är ett av Sveriges vackrast belägna gravfält. Här finns ett 90-tal domarringar, resta stenar och stensättningar från järnåldern. Alltsammans omges av ett uråldrigt kulturlandskap med spår från stenåldern. Det finns även ett antal fascinerade skulpturer vid Pilande Gravfält som jag och Anders besökte innan vi rullade mot Lindome igen. Vi båda blev väldigt fascinerade av skulpturen Anna som är ett väldigt stort huvud som man ser över hela området. Jag gick bara och väntade på att hon skulle öppna ögonen och vända på huvudet….. lite otäckt!

Ställplats Tjörn
Ställplats Tjörn
Tyvärr kunde man inte bada här men vad gör det?!
Ställplats Tjörn
Mitt hjärta
Ställplats Tjörn
Vår plåtis
Ställplats Tjörn
Kvällen var otroligt vacker eller vad säger du om denna utsikt!
Pilane
Alltså det här huvudet blev jag väldigt fascinerad av. Gick bara och väntade på att hon skulle öppna ögonen….
Pernilla Lantz signatur

2 kommentarer

 • Kattiz

  Fantastiska bilder! Visst är plåtislivet ljuvligt ?
  hoppas det är ok att ställa denna fråga här; har googlat massor men hittar inget svar nämligen: är på min 16 dag carnivore; mår bra, är pigg men helt svag i min styrketräning, tränar tungt vanligtvis men nu ingen ork alls. När fasen vänder det? Har snart tappat alla mina muskler ?.
  Besviken Kattiz

  • Pernilla

   Tack snälla!
   Det tar ett tag innan kroppen ställer om sig till fettdrift men fortsätta i samma takt med din träning så är du där snart. Testa att ta en salt shoot innan träningen så brukar det gå bättre. Testa att gå ner i vikt och gör fler reps så kommer kroppen snart ikapp och då kommer du märka en stor skillnad.
   Ha en fin dag!
   //Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.