Lammfärsbiffar med guldris och vitlökssås!

I söndags efter att vi kom hem från Torsby gjorde jag lammfärsbiffar med guldris och vitlökssås. Så himla gott blev det och påminde lite om kebab tyckte Vincent.

Det är inte ofta vi äter lammfärsbiffar men det måste jag nog ändra på, för detta var supergott. Perfekt om inte annat att ha portionsförpackat i frysen. Så himla smidigt att ha det i frysen, så kan man bara värma på när man inte orkar att laga mat. Får bli helgens projekt kanske.

Det är både spiskummin och kanel i biffarna, Vincent tyckte nämligen att de smakade kebab. Han tyckte om dom, vilket är positivt. Ytterligare en rätt till min kräsna son 😉 I original receptet ska det vara 1 ägg, men eftersom jag har en matintolerans mot ägg så valde jag bort det.

Jag gjorde guldris till, dvs blomkålsris som jag färgar med gurkmeja. Slänger även ner till grönsaker så som paprika, salladslök, spenat och något annat gott som jag tycker passar till. Väldigt enkelt måste jag säga och supergott! Passar till det mesta.

Lammförsbiffar

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Lunch, Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

 • 500 gram Lammfärs
 • 1 st Ägg – jag valde bort det pga min matintolerans
 • 1,5 msk Paprikapulver
 • 1,5 msk Spiskummin
 • 1 tsk Kanel
 • 2 tsk Salt
 • Lite peppar
 • Smör, Ghee eller Olja att steka i.

Instruktioner
 

 • Ta fram lammfärsen en stund innan du ska göra biffarna så att de blir rumstemperatur.
 • Blanda samman alla kryddor med lammfärsen.
 • Rulla därefter dina biffar eller järpar. Jag gjorde de lite mer avlånga som järpar.
 • Stek de sedan i olja, ghee eller smör. Börja på lite högre värme så att de får en stekyta därefter sänker du temperaturen och låter de steka klart.
 • Till det serverade jag guldris, se nästa recept.
Keyword Kött
Guldris
Till recept

Vitlökssås

Förberedelser 5 minuter
Måltid Tillbehör

Ingredienser
  

 • 1 dl Majonnäs
 • 1,5 dl Turkisk Yoghurt
 • 1 st Vitlöksklyfta, stor
 • Salt och peppar efter tycke.

Instruktioner
 

 • Blanda samman allt och låt stå en lite stund innan servering.
 • Vill du ha en mer rinnande vitlökssås så tillsätt lite vatten.
Keyword Sås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.