Vägsjöfors MTB Area

I samarbete med Torsby Skidtunnel & Sportcenter
Både i fredags och i lördags drog vi till Vägsjöfors MTB Area för att testa deras leder. I fredags körde vi looper på en liten enduro led med 7 olika nedfarter och i lördags körde vi Rosa leden.

På fredags eftermiddag drog hela gänget iväg till Vägsjöfors MTB Area. Där har de både Gravel cykling och stigcykling. Vi körde en gravel tur genom Vägsjöfors samhälle, över ett sandtag och ut på landsbygden där vi både träffade på kor och hästar innan vi var tillbaka vid starten av alla leder igen.

Alla leder startar vid The Loge – Torsby eller Vägsjöfors Herrgård, där det även finns parkering. Är du här på sommaren kan du bada i sjön efter din tur, något jag hade velat göra i lördags. Jag var helt slut efter vår tur på Rosa leden.

Brockens MTB Trailcenter

Här har du massa leder med olika svårighetsgrader. Vi körde den led som är orange med svarta prickar. Det är 7 små leder, inte längre än 1000 meter som går i looper så att du kommer tillbaka till start igen. Alla lederna perfekta att öva på, där man utmanar sig själv genom att våga åka lite fortare. En led hade ett Gap-hopp där Vincent och Anders övade på. Medan vi andra körde de andra 6 lederna. Allt är perfekt uppmärkt måste jag säga, det gick inte att köra fel.

Rosa leden, som vi körde i lördags är mer krävande och mycket mer jobbig. Den är tekniskt inte svår utan mer jobbig pga av all uppför cykling som man ändå gjorde. Transportsträckan till starten på första sträckan, var 9 km grusväg uppför. Därefter vart det en härligt utförsåkning genom skogen på en slinga som heter Lombergs DH på Trailforks. Sen blev det mer uppför cykling (transportsträcka) till Connector Finnbäcken.

På Connector Finnbäcken, här har du en perfekt avslutning på sträckan där du kan ta fina kort. Se bilderna här nedanför med spången. Det finns en liten bäck som porlar. Magiskt! För att komma till sista sträckan cyklade vi vidare uppför. Vi cyklade ca 570 höjdmeter totalt under vår MTB tur.

Sista sträckan var nog den jobbigaste, Rosa leden Abbas, 6 km smal stigcykling både uppför och nedför. Man fick inget flow alls på sträckan. Konstiga svängar som gjorde att allt kändes tråkigt. 6 km kändes nog som 12 km när man kom fram till grusvägen igen. Vi hade trott att den skulle vara mer flowig och skön.

För mig blir det ingen mer Rosa leden, en gång räcker gott och väl. Hade önskat mer information om lederna via deras egna hemsida, men den känns inte klar eller så har man glömt bort den. Hade varit trevlig att läsa mer om lederna så att man som besökare kan bilda sig en uppfattning om vilken led man ska ta!

Här kommer lite bilder från vår tur!

7 loopar i fin terräng
Rosa leden
uppför, uppför och ännu mer uppför!
Efter 23 km är man rätt mör!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.