Lamm och vitlöksstekt brysselkål

Lamm och vitlöksstekt brysselkål

Äntligen har jag fått ny inspiration att leta nya recept och göra om de mer mot lågkolhydratkosten. Denna gång bjuder jag på Lamm och vitlöksstekt brysselkål med en yoghurtsås. Otroligt gott måste jag säga att det blev, även sonen tyckte det var supergott. Vilket gör att det blir ännu roligare.

I original receptet ska det även vara rostad potatis till men jag valde att göra mer brysselkål eftersom jag inte äter potatis, även om sonen fick det till.

Lamm och vitlöksstekt brysselkål

Lamm och vitlöksstekt brysselkål

En saftig rostbiff på lamm och magiskt goda brysselkål som du serverar en yoghurtsås till och smulad fetaost.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Equipment

  • Ugnssäker form
  • Skärbräda
  • Kniv
  • Termometer

Ingredienser
  

  • 600 gram Lammrostbiff
  • Salt och peppar
  • 2 tsk Torkad timjan

Mandelyoghurt

  • 1 dl Rostade mandelspån
  • 2 dl Matlagningsyoghurt

Vitlöksstekt Brysselkål

  • 2 påsar Brysselkål
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • smör

Till servering

  • 150 gram Fetaost
  • Sallad

Instruktioner
 

  • Börja med att sätta ugnen på 150 grader
  • Rostbiff: Börja med att gnid in köttet med salt, peppar och timjan. Bryn den sedan i en stekpanna med smör eller olja.
    Lägg sedan över i en ugnssäker form och ställ in i ugnen med en termometer. Innetemperatur 60 grader. Tar ca 20 minuter. Linda in köttet i folie när den är klar ifall det andra inte är klart.
  • Mandelyoghurt: Bland samman mandeln med yoghurten och smaksätt med salt och nymald peppar.
    Lägg upp i en skål och servera som tillbehör och detsamma gäller fetaosten.
  • Vitlöksstekt brysselkål: Ansa och dela brysselkålen i 4 klyftor. Skala och hacka vitlöken.
    Stek kålen i olivolja eller smör i ca 4-5 minuter i en stekpanna. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt vitlöken de sista minuterna av kålens stektid.
    Blanda runt och håll över i en skål.
  • När allt är klart skrivar du upp köttet i lagom tjocka skivor.
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.