Kycklinggratäng med Sambal Olek

I söndags gjorde jag en supergod kycklinggratäng med sambal Olek som vi åt igår, sååå himla god!

Just på måndagar är det lite stressigt för oss eftersom jag kommer oftast hem mellan 16 – 16.30 och ska sedan köra Vincent till orkester spelning mellan 17-18. Tur att jag hinner träna själv under hans speltid 🙂

Men laga bra mat på just måndagar är lite svårt att hinna med, då är det perfekt att förbereda middagen redan på söndagkväll.

När jag gör denna rätten så brukar jag ha lite olika grönsaker i så som paprika, purjolök, champinjoner, salladslök, gul lök, tomathalvor, rivna morötter osv. Man tar lite vad man har 🙂

Kycklinggratäng med sambal olek

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 st Grillad kyckling
  • 2 dl Créme fraiche
  • 3 dl Grädde
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 tsk Curry
  • 1 tsk Paprikapulver
  • salt, peppar
  • Riven smakrik ost
  • Salladslök eller purjolök

Instruktioner

  1. Börja med att plocka den grillade kycklingen och lägg på ett fat. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Grovhacka salladslöken/purjolöken i skivor och lägg över.

  3. Blanda samman créme fraiche, grädde, kryddorna och sambal oelek. 

  4. Häll sedan över blandningen på kycklingen och toppa med den rivna osten.

  5. Gräddas i ugnen i ca 20 minuter

  6. Servera gärna strimlad zucchini, blomkålsris eller en stor grönsallad.

  7. Vill man kan man även ha i paprika, champinjoner, tomater osv.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.