Kyckling med sambalsås

Ibland när man gör ett recept så känner man att wow vad gott, fast med ….. just så kände jag med detta recept. Då gjorde jag det med kotletter, men kände att detta måste jag testa med kyckling istället.

Sagt och gjort så gjorde jag det förra veckan, wow säger jag bara. Så himla gott var det! Vincent tyckte att det blev för starkt så nästa gång får jag göra 2 former, en som är mild åt honom och en åt oss med lite mer sting. 🙂

Vart receptet är ifrån kommer jag inte ihåg, men säkert från någon tidning som jag har läst.

Receptet med kotletter hittar du här.

Portioner 4

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 100 gram philadelphia ost
  • 3 tsk sambal olek
  • 1/2 dl tamaris soja
  • 2 msk kalvfond
  • salt peppar
  • Kycklingfiléer 750 gram

Instruktioner

  1. Blanda samman allt i en kastrull och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda en stund på plattan medan du förbereder kycklingen.
  2. Kycklingen har du tinat sedan tidigare, dela den i större bitar. Jag delade en filé till 3 bitar.
  3. Lägg ner kycklingen i en ugnssäker form
  4. smaka av såsen med salt, peppar.
  5. Häll den sedan över kycklingen
  6. Grädda i ugnen i ca 30 min på 200 grader
 Till detta kan man servera blomkålsris eller strimlad vitkål, som pasta. Vi serverade små blomkålsbuketter som vi hade smörstek med lite vitlök under tiden kycklingen var i ugnen. Sååå himla gott!
 

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.