Kyckling och Sötpotatis i ugnen med fetaost
Du som har följt mig ett tag vet att jag älskar när det är enkelt och när allt tillagas i ugnen. Winn winn så att säga, för då hinner jag göra andra saker medan middagen blir klar i ugnen. Idag bjuder jag på Kyckling och sötpotatis i ugnen med smulad fetaost.
Ett tips är att lägga kycklingen i marinaden det första man göra för att kycklingen ska gotta till sig en stund innan man lägger in den i ugnen. Om inte annat ska jag testa detta nästa gång. Eftersom sonen var hemma så klyftade jag även några vanliga potatisar så att han skulle få något till kycklingen också. Han gillar nämligen inte sötpotatis?!?! ja jag fattar inte varför men så är det.
Jag hade ingen sås till utan tyckte att det funkade bra endast med fetaosten och olivolja som fettkälla. Du som är känslig mot sötpotatis, kan välja andra rotfrukter istället som palsternacka eller morötter osv.
Kyckling och sötpotatis i ugn med fetaost
Equipment
- Ugnssäker form
- Skärbräda
- Kniv
Ingredienser
- 2 st Rödlök
- 800 gram Sötpotatis
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 msk Färskpressad limejuice
- 1,5 msk Honung
- 1 msk Soja
- 2 msk Finriven Ingefära
- 6-700 gram Kycklinglårfilé gärna med skinn
- salt, peppar
- 3 msk Olivolja
- 150 gram Fetaost
- 1 st Skivad jalapeños eller 3 msk inlagd
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skala rödlöken och tvätta sötpotatisen.Skär i klyftor och lägg på en plåt eller ugnssäker form.
- Skala och finhacka vitlöken och blanda med limejuice, honung, soja och ingefära i en skål. Lägg ner kycklingen och blanda runt.
- Lägg sedan ner även kycklingen på plåten eller i den ugnssäkra formen.
- Krydda kycklingen och grönsakerna med salt och ringla olivoljan över.
- Rosa i ugnen i ca 25 minuter, mitt i ugnen. Innertemperaturen på kycklingen bör vara 75 grader.
- När du tagit ut plåten eller formen toppar du med smulad fetaost och jalapeños
- Smaklig måltid!