
Laxburgare med morotssallad
Det har under en långtid varit lite idétorka hos mig när det gäller maten. Jag har snurrat runt på alla mina gamla recept och inte haft någon tid att få inspiration från andra. Plötsligt fick jag energi igen när solen tittade fram och under en hel vecka fick jag testat en massa nya härliga recept som jag gjorde om lite eller så lät jag de vara som originalet.
Min son, Vincent älskar lax men ibland känns det lite tråkigt att äta samma, lika hela tiden. Tänkte att jag chansar och ser ifall han gör tummen upp för Laxburgare. Han fick klyftpotatis till laxburgaren medan jag valde morotssallad.
Hela familjen gjorde tummen upp för Laxburgare, det blev väldigt gott och fräscht med en morotssallad till måste jag erkänna. I botten på min tallrik ligger en grönsallad av spenat och ruccola, sedan 2 laxburgare och på toppen morotssallad.

Laxburgare med morotssallad
Utrustning
- Mixer/matberedare
- Skärbräda
- Stekpanna
Ingredients
- 3 st Morötter
- 1 ask Dill ca 20 gram
- 2 dl Matlagningsyoghurt
- 600 gram Laxfilé i tärningar/bitar
- salt, peppar
- 1/2 dl Grädde
Sallad till serveringen
Instructions
- Börja med att skala och riva morötterna.
- Hacka dillen och blanda samman i en skål tillsammans med morötterna.
- Blanda ner matyoghurten och smaka av med salt och peppar.
- Därefter börjar du med laxburgarna.
- Mixa laxen i en matberedare eller en mixer med salt, peppar och grädde.
- Forma färsen till biffar och stek dem i olja eller smör i en stekpanna i ca 4 minuter på varje sida.
- Servera tillsammans med en sallad, morotssalladen och laxburgaren
- Smaklig måltid!



