Laxburgare med morotssallad

Laxburgare med morotssallad

Det har under en långtid varit lite idétorka hos mig när det gäller maten. Jag har snurrat runt på alla mina gamla recept och inte haft någon tid att få inspiration från andra. Plötsligt fick jag energi igen när solen tittade fram och under en hel vecka fick jag testat en massa nya härliga recept som jag gjorde om lite eller så lät jag de vara som originalet.

Min son, Vincent älskar lax men ibland känns det lite tråkigt att äta samma, lika hela tiden. Tänkte att jag chansar och ser ifall han gör tummen upp för Laxburgare. Han fick klyftpotatis till laxburgaren medan jag valde morotssallad.

Hela familjen gjorde tummen upp för Laxburgare, det blev väldigt gott och fräscht med en morotssallad till måste jag erkänna. I botten på min tallrik ligger en grönsallad av spenat och ruccola, sedan 2 laxburgare och på toppen morotssallad.

Laxburgare med morotssallad

Laxburgare med morotssallad

Laxburgare med morotssallad gick otroligt snabbt att fixa och det blev en succé på middagsbordet!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Måltid Lunch, Middag
Portioner 4

Equipment

 • Mixer/matberedare
 • Skärbräda
 • Stekpanna

Ingredienser
  

 • 3 st Morötter
 • 1 ask Dill ca 20 gram
 • 2 dl Matlagningsyoghurt
 • 600 gram Laxfilé i tärningar/bitar
 • salt, peppar
 • 1/2 dl Grädde

Sallad till serveringen

  Instruktioner
   

  • Börja med att skala och riva morötterna.
  • Hacka dillen och blanda samman i en skål tillsammans med morötterna.
  • Blanda ner matyoghurten och smaka av med salt och peppar.
  • Därefter börjar du med laxburgarna.
  • Mixa laxen i en matberedare eller en mixer med salt, peppar och grädde.
  • Forma färsen till biffar och stek dem i olja eller smör i en stekpanna i ca 4 minuter på varje sida.
  • Servera tillsammans med en sallad, morotssalladen och laxburgaren
  • Smaklig måltid!
  Pernilla Lantz signatur

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Betyg
  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.