Kyckling med champinjoner och spenat

Vincent har äntligen fått upp ögonen för något annat än lax, ny favorit är kyckling.

Denna rätt har jag gjort om lite efter våra önskemål. Istället för Sambal Olek kan man välja Ajvar Relish, ett recept som också är väldigt gott och även den en favorit.

Är du nyfiken på det andra receptet, så hittar du det här.

Kyckling med champinjoner och spenat

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfileer
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • dl grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 70 g blad spenat
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk sambal olek
  • 50-100 gram philadelphia ost

Instruktioner

  1. Putsa kycklingfilerna och skär de i strimlor
  2. Skiva svampen, finhacka löken och vitlök, fräs det tillsammans med kycklingen i smör/kokosfett
  3. Salt, peppar och sambal olek - rör runt
  4. Häll sen över grädden, kycklingfond och philadelphia ost - rör runt tills osten smälter
  5. Låt koka en stund så att kycklingen blir genomkokt
  6. Precis innan servering blandar du ner spenaten så att den blir lagom mjuk.
  7. Servera genast
  8. Vi serverade strimlad vitkål som jag steker lätt i smör men det funkar även med blomkålsris, zucchinipasta, broccoli eller vad man nu vill ha till. Jag tycker att det påminner väldigt mycket om en "pasta-sås" därav vitkål.

 

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.